29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Hadise oldu olay çıktı

Bu yıl Eurovision'da Belçika'da yaşayan Hadise'nin yarışacak olması "Türkiye'de şarkıcı yok muydu?" tartışmasını başlattı..


TRT, İSİMDE POPÜLİST Mİ?


Bu yıl 18-19 Mayıs'ta Moskova'da 54'üncüsü yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi Belçika'da yaşayan Hadise'nin temsil edeceğinin açıklanması olay çıkardı! Önceki yıllarda İngilizce sözler nedeniyle tartışmalar çıkarken bu yılki tartışma da belli oldu: Türkiye'de şarkıcı yok muydu? TRT bu yarışmaya göndereceği isimlerde popülist mi yaklaşıyor?

TARTIŞMA BAŞLADI:


Özdemir Erdoğan: Belçika'da yaşayan birinin yarışması bence Türkiye'deki sanatçılara haksızlık. TRT Türk müziğine emek vermiş sanatçılar yerine, popülerleri tercih ediyor.

Erol Evgin: TRT, sanırım Hadise'nin yurtdışındaki popülerliğinden yararlanmak istedi. Bence artık tartışıp, sanatçının moralini bozmamalı. Hadise inşallah iyi bir sonuç getirir.

Ali Kocatepe: Hadise bence çok doğru bir seçim! Yurtdışında yetişmiş, müziği iyi bilen, önü açık, yetenekli bir şarkıcı kardeşimiz. Yurtdışında yaşaması önemli değil.

Yonca Evcimik: Çok doğru bir karar! Şarkının yarı Türkçe, yarı İngilizce olmasını düşünüyorum. Hem İngilizce, hem Türkçe'yi anadili gibi konuşuyor. Başkasıyla karşılaştırmamalı.

YETENEĞİM VAR, BEN YAZACAĞIM


Bugün TRT ile bir şartname imzalayan Hadise, yıllardır Türkiye adına Eurovision'a katılmak istediğini belirterek, "Söyleyeceğim şarkının sözlerini kendim yazmak istiyorum. Öyle bir yeteneğim de var. Şarkı şov ağırlıklı olacak" dedi.

Sabah
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 12:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?