30
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Haluk Levent'in sıkıntısı

Bu çete 'yok yok' çetesi...

İzmir, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Aydın'da tefecilik ve banka dolandırıcılığı yaptıkları, borç para verdikleri kişileri tehdit ettikleri, insan ticareti yaptıkları ileri sürülen şebekenin 23 elemanı, İzmir polisinin operasyonu sonucu yakalandı.

Şarkıcı Haluk Levent'e de faizle para verdikleri öne sürülen şebekenin 5 elemanı, ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.


İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, ''cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurduğu'' iddiasıyla 2005 yılında tutuklanan C.Ç'nin, bir süre önce cezaevinden tahliye olduğunu ve yeni bir organize suç örgütü yapılanması içine girdiğini öğrendi.



C.Ç. ile elemanlarını teknik takibe alan ve istihbarat çalışması yapan organize polisi, çete üyesi olduğu ileri sürülen kişileri yakalamak için operasyona başladı.



İzmir, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Aydın'da belirlenen 35 adrese operasyon düzenleyen İzmir polisi, 23 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınanlardan 5 kişi, ifadeleri alındıktan sonra soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.



BİR ŞARKICIYA DA FAİZLE PARA VERMİŞLER

Organize suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen C.Ç'nin askeri okuldan atıldığı, kendisini asker olarak tanıtıp şebeke elemanlarıyla birlikte bazı banka yetkilileriyle iş birliği yaparak hayali firmalar adına yaklaşık 2 milyon YTL kredi çekip geri ödemedikleri, kredi çekmek isteyen ve kredi şartlarını yerine getirmeyen kişilere usulsüz kredi sağlanmasına aracı olarak komisyon aldıkları, insan ticareti yaptıklarının belirlendiği bildirildi.


Tefecilik yaptıkları iddia edilen zanlıların, şarkıcı Haluk Levent'e faizle para verdikleri, borçlandırdıkları bazı kişileri tehdit ettiklerinin tespit edildiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında 2 banka görevlisinin de bulunduğu belirtildi.

Zanlıların elde ettikleri haksız kazançlar sayesinde bir şirketi ve İzmir'de yerel yayın yapan bir radyoyu satın aldıkları, radyonun bulunduğu binanın bir katına ''Hukuk Bürosu'' levhası astıkları ve bu katta yasa dışı faaliyetlerle ilgili belgeleri sakladıkları, bir süre önce İzmir Barosu'nun suç duyurusunda bulunduğu ve çete üyelerinin kullandığı Hukuk Bürosu''nun sahte olduğunu belirterek, kapatılmasını istediği iddia edildi.


Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 1 av tüfeği, 1 pompalı tüfek, 108 mermi, 4 ruhsatlı tabanca, 1 dürbün, sahte olduğu belirlenen 300 dolar, banka kredisi çekilmesinde kullanılan çok sayıda evrak, kaşe ve belge ele geçirildi.



Şebeke elemanlarının işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

star gazetesi
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 15:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?