16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Harry Potter'ın Türk arkadaşı

"Harry Potter" serisinin son filminde rol alan Mert Avcı Değirmendereli resim ve tiyatro gibi pek çok dalda başarıdan başarıya koşuyor. 13 yaşındaki Mert, Londra'da yaşıyor ve ileride Hollywood'a gitmeyi planlıyor.

Türkiye'den gelip Londra'ya yerleşen Değirmendereli ailesinin tek oğlu Mert Avcı Değirmendereli, 13 yaşında olmasına rağmen sinemadan tiyatroya, resimden mankenliğe kadar pek çok alanda dikkatleri üzerinde topluyor. 

Kanadalı ünlü ressam Andrea Durand'a modellik yaptığı portre 5 bin sterline satılan Mert'in kendi yaptığı resimler ise ödül üzerine ödül alıyor. İngiliz sanat çevreleri siyah, kıvırcık saçlı, kara gözlü Türk gencine, cesur çizgilerinden dolayı geleceğin ünlü sanatçısı gözüyle bakıyor. 

Avcı, gişe rekorları kıran ünlü "Harry Potter" serisinin haziran ayında gösterime girecek olan beşinci filmi "Harry Potter And The Order Of Phoenix / Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı"nda da rol aldı. Filmde Harry Potter'ı oynayan Daniel Radcliffe'le arkadaş olduklarını söyleyen Mert, onun çok alçakgönüllü olduğunu vurguluyor. 

"İlk Harry Potter filmi çıktığında çok küçüktüm. Seyrederken heyecanlanmıştım. Filmde rol alacağım aklıma bile gelmezdi" diyen Mert, çalışma arkadaşlarından çok memnun olduğunu belirtiyor. Ancak tiyatronun kendisine filmlerden daha çok heyecan verdiğini de sözlerine ekliyor: "Her rolün üstesinden gelebilirim ama en çok deli rollerini oynamayı seviyorum.".

Hollywood'a gitmek için para biriktiriyor
Mert Avcı Değirmendereli ünlü sanat okulu Italia Conti'ye geçen yıl bursla giren iki kişiden biri. Halen bu akademinin öğrencisi. Görsel sanatlara ve sahne sanatlarına yeteneğinden dolayı altı bölümlük sınavı üstün dereceyle geçerek akademiye alındı. Yaptığı birçok resim hem okuduğu okul tarafından ödüllendirildi hem de sanat akademisi University of the Arts'ın genç yetenekler ödülünü aldı. Haziran ayında, öğrencisi olduğu okulun verdiği drama ödülünün de sahibi oldu.
Küçük yaşlarından beri modellik yapan Mert, Londra'nın ünlü kültür merkezlerinden Barbican'da sahneye çıkıyor. "Dick Whittington and His Cat" adlı oyunda tanınmış tiyatrocularla birlikte oynuyor; kimi zaman fare, dansçı kimi zaman perinin kitabını çalan çocuk rollerini üstleniyor.

Mert'in en büyük hayali
Hollywood'a gitmek. Bunun için para biriktirmeye başlamış. 

Genç yeteneğin sahne sanatlarında basamakları kısa sürede tırmanması, sinema ve televizyonların da ilgisini çekti. Nitekim geçtiğimiz günlerde BBC'nin en fazla izlenen dizilerinden "Eastenders"ın kadrosuna katılmaya çağrıldı. 

Hünerleri arasında şiir, hikaye ve oyun yazarlığı da var. Yazdığı bir oyun, okulunda sahnelendi bile.

Öğretmenleri keşfetti
Tek çocuklarının küçük yaşta sanatta elde ettiği başarıyı "Doğuştan gelen yetenek" olarak değerlendiren anne Nazan ve baba İrfan Değirmendereli, tiyatro yeteneğinin ilkokulda öğretmenleri tarafından keşfedildiğini belirtiyor: 

"Mert'in sanatçı yönüne bizim fazla katkımız olmadı. İki-üç yıl önce artist olmak istediğini söylediğinde gülmüştük. Her çocuk gibi o da izlediği sanatçılara imreniyor diye düşünmüştük. Öğretmenlerinin ısrarı üzerine onu hafta sonu drama kurslarına gönderdik. Bu kurslar için sınava girmesi gerekiyordu. Kazandı ve derslere başladı. Birkaç ay sonra okul onu tam zamanlı istediğini söyledi. Burs sınavlarını da kazanınca okula başladı. Biz ona sadece destek veriyoruz. Gerisi tamamen kendi başarısı."
Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2007 Pazar 07:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?