22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Herkes dua etsin

Geçtiğimiz günlerde erken doğum yapan eski sunucu Özlem Yıldız, GÜLŞEN YÜKSEL'e konuştu

7 aylık hamileyken sancıları tuttu... Acil olarak Amerikan Hastanesi’ne kaldırıldı. Erken doğum yaptı ve 1 kilo 600 gram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi... Bebeği kuvöze konulan ünlü sunucu Özlem Yıldız ile doğum öncesi ve doğum sonrası yaşadığı heyecanı, endişeleri ve annelik duygularını konuştum... İşte Yıldız’dan çarpıcı açıklamalar:

Sancım tuttu, muayene olmak için eşimle (Sinan Serter) hastaneye koştuk. 15 dakika içinde normal doğumla bebeğimi dünyaya getirdim. Hemen kuvöze koydular. Bunun neden olduğunu (erken doğumun) nasıl anlayacaklar ki? Olmuş bitmiş bir durum ve ben şoka girdim.

Hastaneye her gün gidip bebeğimi görüyorum. Bunun dışında doktorlar evden çıkmamı, kimseyle konuşmamı istemiyorlar. Konuşup konuşup üzülmemden, hasta olmamdan korkuyorlar. Çünkü ben ona süt veriyorum ve kendimi üzersem bu durum bebeğimi de olumsuz etkileyecek. Aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. Bu durumu tamamen takarsam iyice tırlatırım. Başka şeylere yoğunlaşmaya çalışıyorum. Yalnız kalıp bu konuyu kimseyle konuşmuyorum. Mübarek Ramazan ayında bebeğim için dua etmekten başka bir şey yapamıyorum. Herkes bebeğim için dua etsin yeter.

Sonay ile her gün konuşuyorum 

Sonay Dikkaya (daha önce erken doğum yapan haber spikeri) ile hergün telefonda konuşuyorum. Bana moral veriyor. “Sen benden daha çok şanslısın. Senin bebeğin çok daha kısa sürede toparlar” diyerek bana çok destek oluyor. Onun bebeği benimkinden çok daha kötüymüş. Sonay’in bebeği benim bebeğimin yarısı kadar doğmuş.

Bebeğin 8 aylıkken dünyaya gelmesi tehlikeliymiş, öyle diyorlar. Benim bebeğim kendimi harap edecek kadar çok çok kötü, vahim durumda değil. Zayıf bir bebek ama doktorlar kısa sürede toparlanacağını söylüyor. Ben de buna inanıyorum. Hergün bebeğimi görmeye gidiyorum, onu görmemeye dayanamıyorum.

Aldığı her gram beni mutlu ediyor

Bebeğimin nefes aldığı her saniye için Allah’a şükrediyorum. Onun iyi olacağına inanıyorum. Zaten bu yüzden ayaktayım. Beni ayakta tutan onun iyileşeceği düşüncesi. Hergün bebeğimin iyi haberlerini almak istiyorum. Aldığı 1 gram bile beni çok mutlu ediyor. O demir gibi bir çocuk olacak inşallah. Boyu ve kilosu normale dönmeye başladı. Bebeğimi artık kucağıma almaya başladım.

Herkes bebeğimin erken dünyaya gelmesiyle ilgili bir şeyler söylüyor, uyduruyor. Yok davetlere gitti, yok topuklu ayakkabı giydi diye. Bu insanların “Fiziği bozulmasın diye erken doğurdu” bile diyebileceklerini düşündüm. Ben bu doğum sonrası her şeye hazırlıklıydım. Hangi anne böyle bir şey düşünebilir ki? İnsanlar illa bir şey söyleyecek. Aaa kız kendiliğinden 7 aylık doğurdu demiyor ki insanlar. Ben bu doğumun duyulmaması için elimden geleni yaptım. Allah’tan hastanede çıktıktan sonra duyuldu.

VATAN
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 08:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?