22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Hıristiyan propagandası yapıyor

'İsmail Türüt’ü hain ilan edenler, Hülya Avşar’ın haç takıp Hıristiyan propagandası yapmasını görmezlikten geliyorlar'

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkan Mustafa Başoğlu, yaptığı basın açıklamasında, İsmail Türüt'ü hain ilan edenlere tepki göstererirken, Hülya Avşar'a da göndermede bulundu.


Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkan Mustafa Başoğlu yaptığı basın açıklamasında, İsmail Türüt’ü hain ilan edenler, Hülya Avşar’ın haç takıp Hıristiyan propagandası yaparak bütünlüğe zarar veren tavrını görmezlikten gelenleri kınıyorum” dedi.

Başoğlu, ses sanatçısı Sayın İsmail Türüt’ün milli birlik ve bütünlüğü dile getiren şarkısı üzerine büyük bir gürültü koparılmaktadır. Oysa sanatçı İsmail Türüt Türkiye’nin bildiği, tanıdığı, milli ve manevi değerleri ülke birliğini ve bütünlüğünü daima ön planda tutan bir sanatçımızdır diyerek, “Okuduğu şarkının şiirinde olaylara karışmış bazı isimlerin geçmiş olması ve özellikle Hrant Dink’le bağlantı kurularak, İsmail Türüt’ü hain ilan etmek haksızlık” dedi.

Hepimiz Hrant Dink’iz” diye başlık atanların ve koskoca Türkiye’yi Hrant Dink’in peşine takanların yaptığı değerlendirmelere hiçbir zaman katılmadığını söyleyerek eleştiren Başoğlu, “Hrant Dink’in öldürülmesini sıcağı sıcağına tepki koydum. ve bu düşüncesini hala koruyorum “ dedi.

Hülya Avşar Hıristiyan propagandası yapıyor

İsmail Türüt’ü hain ilan edenler, Hülya Avşar’ın haç takıp Hıristiyan propagandası yaparak bütünlüğe zarar veren tavrını görmezlikten gelenleri kınadığını belirten Başoğlu, “İsmail Türüt’e acımasızca yüklenenlerin, yine ses sanatçısı Hülya Avşar’ın hac takarak Hıristiyan propagandası yapmasını görmezlikten gelmelerini de kınıyorum. Hülya Avşar da bir şekilde topluma mal olan bir sanatçıdır. “Niçin hac takıyorsun?” sorusuna, “Onlar da Allah’ın birliğine inanıyor” diyerek kendini savunması, kesinlikle doğru ve inandırıcı değildir.” şeklinde konuştu

İsmail Türüt’ün okuduğu şarkı, ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunmaktadır diyen Başoğlu, İsmail Türüt, suçlu duruma düşürülüyor, Hülya Avşar’ın taktığı hac Müslüman insanları Hıristiyanlığa özendirerek bütünlüğü parçalamaya hizmet etmektedir. o, görmezlikten geliniyor. Böylesine bir değerlendirmeyi kesinlikle doğru bulmuyorum diyerek şöyle devam etti; “Türkiye, birliğini ve bütünlüğünü koruduğu, milli ve manevi değerlerini güçlendirdiği sürece, başta askerler olmak üzere güvenlik kuvvetlerini çağa uygun donanımlı bir şekilde disiplinli tuttuğu sürece, bu kutsal coğrafyada Müslüman Türk milleti olarak ebediyen bağımsız devletimizi koruyacağız ve güçlendireceğiz”

Cafe Siyaset
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 09:02:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?