22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

İdolüm olmadı

Tarkan’ın klibiyle başladığı sanat dünyası yolculuğunu, fotomodellik, tiyatro, dizi ve sinema oyunculuğuyla sürdüren Sinemis Candemir, şu sıralar TRT 1’de yayınlanan "Güzel Günler" dizisinde rol alıyor. Genç oyuncu, "Beğendiğim oyuncular var ama hiçbir zaman idolüm olmadı" diyor.

Kimya mühendisisiniz. Ancak uzun yıllardır oyunculuk yapıyorsunuz... Tarkan’ın klibiyle başlayan ve "Güzel Günler"e gelen sanat yaşamında Sinemis aradıklarını buldu mu?

- Evet, 2001’de Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun olduğum günden beri oyunculuk yapıyorum. Önceleri benim için yeni olan bu sektöre biraz ürkerek biraz da aradığımı bulabileceğimden emin olmayarak girmiştim. Bir süre deneyip belki daha sonra okuduğum alana yönelirim diye düşünüyordum. Ama her ne kadar zor ya da ürkütücü olsa da bir kere yapmak istediğiniz, keyif alarak yaptığınız işi buldunuz mu ondan vazgeçemiyor ve onu meslek olarak benimseyip o yolda daha iyi olmak için çalışıyorsunuz. Benim için de öyle oldu. Mesleğime aşığım. "Güzel Günler" dizisi beni ilk defa, tüm oyuncu kadrosu, teknik ekibi, yazar ekibi ve yapımcı firmasıyla birlikte etkileyen bir iş oldu.

n "Güzel Günler"de edebiyat fakültesinde okuyan Zeynep rolüyle ekranlara geliyorsunuz. Zeynep, mahalle arkadaşı Şenol’la evlenecek mi?

- Zeynep’in Şenol ile evlenip evlenmeyeceği aslında sanırım cevaplayamayacağım bir soru. Zeynep, Ali Osman ile tanışana kadar aslında Şenol ile evleneceğini düşünüyor ve o yönde karar veriyor. Biraz mantıkla verilmiş bir karar tabii, o kadar senedir tanıdığı mahalle arkadaşı ile evlenmek. Ama ne zaman ki Ali Osman mahalleye taşınıyor, işte o zaman sanırım Zeynep biraz ikilemde kalıyor.

n Siz sadece fotomodellik, oyunculuk değil sunuculuk da yaptınız. Hangisi sizi daha çok mutlu ediyor?

- Hepsinin yeri çok ayrı tabii ki. Oyunculuk benim için keşfetmesi keyifli oldukça büyük bir okyanus. O yüzden her farklı projede ayrı heyecanlanıp, odaklanıyorum yaptığım işe. Keşfetmenin ve yeni bir şeyler yaratmanın büyük hazzını alıyorum. Bunun yanında program sunmak bana izleyiciyle Sinemis olarak iletişime geçebilme imkanı veriyor. Kendim olarak, gelen konuğumla sohbet edip ya da gittiğim gördüğüm yerleri, edindiğim bilgileri izleyiciyle paylaşıp Sinemis olarak konuşabilme imkanı sağlıyor. Ki çok mutlu ediyor beni bu. O yüzden oyunculuk ve sunuculuk dendiğinde ayıramıyorum, bunu daha çok seviyorum diye. Modelliğe gelecek olursak, açıkçası onu ikinci sıraya koyabilirim sanırım. Orası biraz daha sınırlı bir alan. Ben de küçük ve bildiğim denizlerde yüzmeyi değil, büyük okyanusları keşfetmeyi seviyorum.

n Şu sıralarda yeni bir projeniz var mı?

- Aralıkta vizyona girecek "O Kadın" filminde konuk oyunculuk yaptım. Değişik bir tarzı ve ilginç anlatımı olan bir film. Merakla bekliyorum vizyona girmesini. Ama daha da merak ettiğim başka bir proje de şu anda çekimleri İstanbul’da devam eden "Mission İstanbul" adlı Bollywood filmi. Benim için uluslararası bir ekiple çalışmak ve Bollywood’un tadına bakacak olmak da oldukça ilginç olacak. Kendi bölümümün çekileceği zamanı iple çekiyorum. Benim için oldukça iyi ve farklı bir deneyim olacak.

n Sinemis Candemir’in oyunculuk konusunda idolü kimdir?

- Hiçbir zaman idolüm olmadı. Beğendiğim ve takdir ettiğim kişiler elbette oldu ama her zaman kendim gibi olmayı ve bir gün benim arkamdan gelecek olanlara idol değil ama örnek olabilmeyi istedim, seçtim ve o yolda ilerliyorum. Hedefim biraz bu aslında, arkamda iz bırakabilmek.

Kelebek
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 09:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?