28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

İnanır'dan stent sızmasına isyan

Türk Sineması'nın ünlü aktörü Kadir İnanır, adını taşıyan internet sitesinde, kalbine stent takıldığı yönünde haberi sızdıran hastaneye ve doktorlara sitem etti.

Kadir İnanır, "Bu dönem içinde sağlığımı ihmal ettim ve doktorlara gittim, beslenme trafiğimi ayarladım, bir düzene soktum. Bir de anjio istediler. Her uygar insanın yaptırması gereken işlemi yapmak için hastaneye gittim. İşlemi yaptırdım. 20 dakika sürdü. Bir damarımda daralma olduğu görüldü. Sevenlerim üzülmesin diye duyulmasın istedim. Ne hipokrat yeminini ne de hasta haklarını hiçe saydılar yani bir güzel reklamlarını yaptılar, yazık" açıklamasını yaptı.

Kadir İnanır'ın sevenleri için yazdığı yazı 

Uzun zaman oldu, size kendimle ilgili bilgi veremedim. Aslında hep gönlümde, hep yanımdaydınız. Dokuzuncu defa, dünya kupası futbol final karşılaşmasını izlemek için Almanya ’ya gittim. Oradan İngiltere ’ye geçtim. Hem sağlık kontrolünden geçtim, hem de “İYİ Kİ VARSIN ” isimli TV dizisi için, alışveriş yaptım. Döndüm, son hızla çalışmalara başladım. Hiç deneyimsiz genç bir yönetmenle çalışıyordum olmadı. Bitmiş iki bölümü, başka bir yönetmenle yeniden çektik görülmüş şey değildi. Çalıştığım TV ’nin yanlış yayın politikası yüzünden, filmi sizlere tam ulaştıramadık; zaten kimsenin parasını da ödeyemiyorlardı. Anlaşamadık ve filmin yayından kaldırılmasını istedim. 70 kişiye yakın çalışan bir bayram sabahı işsiz kaldı. Görülmüş bir şey değildi.

TV dizi filmlerinin kaderi, yöneticilerin iki dudağı arasına sıkışmış bir kötü kadere dönüştü. Yola hep beraber çıkılıyor ve en sorumlusu yarı yolda kaçıyor, yarı yola gelmeden sıvışıyor.. yazıklar olsun …

38 yıldır hep başarılarla dolu mesleki kariyerime,pervasız ve saygısızca darbe vurma cesaretini gösterebiliyorlar. Şimdi biliyorum ki pişmanlar. Sanatçı onurunun ne kadar önemli olduğunu anlayacaklar elbet. Doğal olarak, bütün bu gelişmelerden çok üzüldüm,kırıldım. Yeni senaryolar çalışıyorum, büyük hazırlıklar içindeyim görüşeceğiz.

Bu dönem içinde sağlığımı ihmal ettim ve doktorlara gittim beslenme trafiğimi ayarladım,bir düzene soktum. Bir de anjio istediler. Her uygar insanın yaptırması gereken işlemi yapmak için hastane ’ye gittim. İşlemi yaptırdım, 20 dk. sürdü. Bir damarımda daralma olduğu görüldü. Sevenlerim üzülmesin diye duyulmasın istedim. Ne Hipokrat yeminini ne de hasta haklarını hiçe saydılar yani bir güzel reklamlarını yaptılar. Yazık …

Bir anlamda iyide yaptılar. Benim kendi özüm gibi bildiğim gerçeğin altını iyice çizdiler. Ülkenin dört bir yanından geçmiş olsun dilekleri ile beraber, sevgilerini ve saygılarını bildiren, bitmez-tükenmez sayılması bile zor telefonlar alıyorum. Nasıl mutluyum anlatamam.

İnançlı bir insan olarak, bildiğim tek bir gerçek var. Bir gün bende bu dünyadan gideceğim … Ama anladım ki, daha erken. Size sunacağım büyük filmler yapacağım, hiç unutulmayacak nice karakterler yaratacağım. Sizin toplumsal değerlerinizi,çağın gelişiminde yoğunlaştırarak, çağdaş insan onurunu yücelten gerçekten vazgeçmeyeceğim. Ve bu gerçeği savunan ve uygulayan yaşam biçimimden ödün vermeyeceğim. Ben ne acılar gördüm ne ihanetler yaşadım. Ne alçakça tuzaklara düşürüldüm. Hiç yılmadım pes etmedim. Tam tersine daha güçlendim. Bugün de ASLAN gibiyim. Çünkü tek dayanacağım uğruna kurban olduğum TANRIM ve MİLYONLARCA sevenim var.
Kelebek/Demirhan HARARLI
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2006 Cumartesi 10:28:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdurrahman büyükkeskin IP: 88.229.66.xxx Tarih : 9.12.2006 19:04:26
Kadir İnanır bu konuda haklı. Hastane kendi reklamını yapmak için haberi basına sızdırmış. Bu tür haberler dikkat isteyen haberler diye düşünüyorum. Kadir İnanır'a geçmiş olsun der sağlık ve sıhhat dolu bir yaşam dilerim.