31
Mayıs
2024
Cuma
MAGAZİN

İpotek Ürek'in başına bela oldu

Şarkıcı Fatih Ürek'in ''borç para almak için ipotek ettirdiği villayı hileli şekilde üzerine geçirdiği'' iddia edilen sanık ile suça karıştığı öne sürülen Ürek'in ablasının yargılanmasına başlandı.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanık Selvi Ürek ile ''müşteki'' Fatih Ürek de hazır bulundu. Diğer tutuksuz sanık Kemal Turan gelmedi.

Duruşmada Fatih Ürek, olay tarihinde Bodrum'da bulunduğunu, bir bar açmak için paraya ihtiyaç duyduğunu ancak kredi bulamadıklarını belirterek, menajerliğini de üstlenen ablası Selvi Ürek'in, villasını ipotek ettirerek, para temin edebileceklerini söylediğini ifade etti.

Ablasının her türlü işini yürüttüğünü, bu nedenle vekaletnamesinin bulunduğunu belirten Ürek, kendisinin de villasının ipotek altına alınmasını kabul ettiğini söyledi.

Fatih Ürek, bu konuşmaları yaparken ablasının Kemal Turan'dan bahsetmediğini belirterek, şunları kaydetti:

''Sonradan öğrendiğime göre ablam da Kemal Turan'ı tanımıyormuş. Bir arkadaşının vasıtasıyla bu kişiden para alabileceğini öğrenmiş. Ablam villayı ipotek ettirerek, bulduğu parayı bana yolladı. Ardından aldığım paraya karşılık her ay için 7 bin 500 YTL faiz ödemeye başladık.''

Fatih Ürek, ''Ablam, 'tapuya gittiklerinde nasıl olduğunu anlayamadan son anda, Kemal Turan'ın aksi takdirde parayı vermeyeceğini söylediği için, evi satmak zorunda kaldığını' anlattı. Ben Turan ile görüşüp parayı vereceğimi, evi devir etmesini istedim. Önce kabul etti sonra yanaşmadı. Benim rızam olmadan ablamı kandırarak evi almıştır. Turan'dan şikayetçiyim. Ablamdan ise şikayetçi değilim, onun bir kastı yoktur.'' dedi.

SELVİ ÜREK'İN İFADESİ

Selvi Ürek ise kardeşinin işleri ile ilgilendiğini, profesyonel menajeri olmadığını belirterek, kendisi ile Bordum da bir bar açmaya karar verdiklerini anlattı.

Bu süreçte devir alacakları bir iş yeri için para aradıklarını ancak kredi bulamadıklarını belirten Ürek, bir arkadaşı vasıtasıyla tefecilik yapan Kemal Turan'a ulaştığını kaydetti.

Sevil Ürek, 28 Temmuz 2006 tarihinde Fatih Ürek'e ait villanın ipotek ettirilmesi karşılığında para almak için Turan ile tapu dairesinde buluştuklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''Benim o gün Bodrum'daki alacaklılara parasını vermem gerekiyordu ancak Turan para gelecek diye 2-3 saat beni oyaladı. Saat 16.00'da tapu işleminin 'satış' şeklinde hazır olduğunu söyledi. Ben psikolojik baskı altındaydım. Turan ve yanındakilerin bunun bir sorun olmayacağı yönündeki telkinleri ve ısrarı ile paraya çok ihtiyacım olması nedeniyle tapuya imza attım. Fazla düşünmeye vaktim olmadı.''

Bu işlem sonrasında 150 bin YTL aldığını ve masraflar düşüldükten sonra 115 bin YTL'sini Fatih Ürek'e gönderdiğini ifade eden sanık Ürek, ''Daha sonra banka kredisi bulduk ve Turan'dan tapuyu devretmesini istedik. Buna yanaşmadı. Halbuki bu konuda anlaşmıştık'' dedi.

Kemal Turan'ın duruşmaya gelmesi için davetiye ile tekrar çağrılmasına, gelmediği takdirde hakkında yakalama emri çıkartılacağı yönünde uyarıda bulunulmasına karar veren hakim, duruşmayı erteledi.

BİR MİLYON DOLARLIK EVİM 150 BİN YTL İÇİN SATILDI

Duruşmanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatih Ürek, ''20 yıllık birikimi olan 1 milyon dolar değerindeki evinin 150 bin YTL için tefeciye satıldığını'' belirterek, ''kardeşinden şikayetçi olmadığını'' vurguladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Kemal Turan'ın ''dolandırıcılık' ve ''tefecilik'' suçlarından 3 ile 10 yıl arasında, Selvi Ürek'in de ''dolandırıcılığa iştirak etmek' suçundan 1 ile 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

AA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 22:57:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?