18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAGAZİN

İstanbul'dan tasarım geçti

Dün sona eren 'İstanbul Fashion Week 2010'dan geriye kalan 'iyi işçilik ve kaliteli kumaşlarla hazırlanmış yaratıcı tasarımlar' oldu

 

İkincisi düzenlenen İstanbul Fashion Week dün sona erdi. Hakan Yıldırım’dan Özlem Süer’e, Arzu Kaprol’den Tuba-Ezra Çetin’e pek çok modacının katıldığı İstanbul Fashion Week 2010 Koton’un Hakan Yıldırım tarafından tasarlanan yeni koleksiyonuyla kapanışı yaptı.

Modacı Bahar Korçan da ‘İstanbul Fashion Week’ etkinlikleri çerçevesinde 2010 kış koleksiyonunu defileyle sergiledi. Bahar Korçan’ın ‘Dahil Olma Projesi’ olarak adlandırdığı kış tasarımları, Santralistanbul’da gerçekleştirilen defileyle izlenime sunuldu. Korçan, özel dokulu Japon kumaşları, baskılı ipekler, yün kaşmir karışık kumaşlar ile bambu lifli örmeler kullandığı tasarımlarında, kum beji, siyah ve kurşun renklerine yer verdi.

İstanbul Fashion Week’te en büyük ilgi çeken koleksiyonlardan biri de Mavi Jeans’e aitti. Ece Sükan’ın modellik yaptığı defilede, karikatürist Erdil Yaşaroğlu’nun tasarladığı tişörtler tanıtıldı ve büyük beğeni topladı. Moda severlerin yoğun ilgi gösterdiği Mavi defilesinde payetli kumaşlarla denim kumaşlar kombinlenmiş ve oldukça renkli, hareketli bir koleksiyon oluşturulmuştu.

İstanbullu modaseverlerin büyük ilgi gösterdiği bir başka defile de Özlem Süer’in ‘romantik çağrışımlar’ yapan tasarımlarının sergilendiği koleksiyonu oldu. Süer, el işçiliği yoğun, kat kat kumaşların kullanıldığı şık ve romantik bir koleksiyon hazırlamıştı. Dantel ve tül ağırlıklı parçaların yanında, ‘skinny jean’ler üzerinde kullanılan dökümlü üstler de Süer’in koleksiyonunda dikkat çeken parçalardı.

Meltem Cumbul sahnede...
DESA’nın defilesinde podyuma ünlü oyuncu Meltem Cumbul çıktı ve Fred Tutino’ nun kendisine özel tasarladığı elbiseyi tanıttı. Cumbul podyumda yürürken elbisenin alt parçasını çıkarıp mini elbiseyle yürümeye başladı ve izleyicilerden büyük alkış aldı. İlk kez podyuma çıkan ve 40 yaşında mankenliği deneyen Cumbul “Defile için rejim yapmadım; her zamanki halim. Tüm hareketlerim doğaçlamaydı. Ruhumdaki özgürlüğü podyumda ortaya çıkarmaya çalıştım” dedi.
İFW kapsamında defile sergileyen Deniz Mercan sonbahar-kış 2010 koleksiyonunu ‘belirsizlik’ teması üzerine kurmuştu. Mercan’ın ‘Ambiguity’ koleksiyonu, iç çamaşırı ve trikoyu birlikte kullanabilmeyi sağlıyordu. İç çamaşırları dize kadar çekilen yün çoraplar, triko kazak ve elbiselerle kombinlenerek kadınlara mevsim geçişlerini hissettirdi. 80’lerin yansımalarını taşıyan koleksiyonda, yün pamuk ve ipek bir aradaydı.

Hatice Gökçe’nin yeni koleksiyonu da ilgiyle izlendi. Gökçe’nin kadın koleksiyonu, erkek modası tasarlayan modacının kadınlar için de iyi tasarımlar yapabileceğini gösterdi. ‘Genç Modacılar’ın işleri de hafta boyunca en akılda kalanlar arasında yer aldı.

.
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2010 Pazar 17:13:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?