16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

İşte Barış Akarsu'nun kaza raporu

Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürü Erol Altun, tv dizisi oyuncusu ve şarkıcı Barış Akarsu'nun ölümüyle sonuçlanan kazanın meydana geldiği Torba Kavşağı ile ilgili soruşturmanın tamamlandığını, kavşakta teknik açıdan bir eksiklik tespit edilemediğini bildirdi.


Altun, Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğünce Muğla'da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Erol Altun, bir gazetecinin, Barış Akarsu'nun ölümüyle sonuçlanan kazanın meydana geldiği Torba Kavşağı ile ilgili sorusu üzerine, kazayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Torba Kavşağı'na ilk olarak köprülü kavşak yapılmasının planlandığını belirten Altun, “Daha sonra Kültür Varlıkları Koruma Kurulu, bölgenin sit alanı olduğu ve yakınlardaki sarnıçlara zararı olacağı gerekçesiyle köprülü kavşak projesine uygun görüş vermedi” dedi.


Bunun üzerine, köprülü kavşak projesinin iptal edilip yola döner kavşak yapıldığını bildiren Altun, yoldaki döner kavşağın ise karayolları tekniği açısından herhangi bir eksikliğinin olmadığını kaydetti.

Kazada herhangi bir eksiklerinin olmadığını savunan Altun, “Olay sonrası müfettişler soruşturma yaptı. Bu soruşturma kapsamında, bizim kurum olarak işaretlemeden ve projeden kaynaklı herhangi bir zafiyetimizin olmadığı, projenin araziye tatbikinin uygun olduğu belirlendi” diye konuştu.

Kelebek
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 17:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
EYLEM SAĞLAM IP: 85.96.200.xxx Tarih : 10.11.2007 09:55:08

sen hep içimizde yaşayacaksın