22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

İsveçli prenseslerin kaçamağı

İsveç Veliaht Prensesi Victoria, kardeşi Madeleine ile gizlice İstanbul’a gelip gönlünce eğlendi.

Karikatür krizi nedeniyle Emniyet’in önerdiği koruma talebini geri çeviren iki prenses için Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarayı özel olarak açıldı.

İki kardeş, gece de Reina’da sabaha kadar yağmur altında dans ettiler.


KOÇ Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un doğum gününe katılmak üzere arkadaşlarıyla Türkiye’ye gelen İsveç Veliaht Prensesi Victoria ve kardeşi Madeleine, önceki gece yağmur altında günün ilk ışıklarına kadar eğlendi. Prensesler, gece Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii ve Yerebatan Sarnıcı’nı özel izinle gezdiler. Akşam yemeğinden sonra beraberlerindeki heyetle Reina’ya giden prensesler, saat 04.00’e kadar eğlendi.

Özel koruma istemeyen ve Reina’ya taksiyle giden Prenses Victoria ve kardeşi Madeleine, yağmur altında dans etti. İsveç’teki bir gazetede Hz. Muhammed’i aşağılayan karikatürün yol açtığı kriz nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Prenses Victoria ve arkadaşlarına özel koruma tahsis etmek istedi.

Ancak prenses ve arkadaşları, dikkat çekmemek için özel koruma talebini geri çevirdi. Buna rağmen İstanbul polisi prenseslere, iki trafik eskortu ve iki otomobille koruma hizmeti verdi.

Yeliz ÖZ - Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2007 Pazar 05:49:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?