15
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Kabadayılar geliyor

Sinemaseverler, Şener Şen’in Ali Osman, Kenan İmirzalıoğlu’nun ise Devran adlı farklı kuşaklardan iki "ağır abi"yi canlandırdığı "Kabadayı" filmini merakla bekliyor. Devleri buluşturan filmin çekimleri sona erdi. Setten çok özel anları ve notları ise Hafta Sonu dergisi derledi.

Daha çekim aşamasında büyük ses getiren "Kabadayı" filminin çekimleri tamamlandı. Senaryosunu Yavuz Turgul’un yazdığı, Ömer Vargı’nın yönettiği, Mine Vargı’nın da yapımcı olarak imza attığı filmin 14 Aralık’ta vizyona girmesi planlanıyor.

40 kişilik oyuncu kadrosuyla yola çıkılan filmde, Türk sinemasına uzun yıllar emek veren Şener Şen’in yanı sıra, Kenan İmirzalıoğlu, Rasim Öztekin, İsmail Hacıoğlu, Aslı Tandoğan, Ruhi Sarı, Süleyman Turan, Candan Sabuncu, Samim Baki, Ulgar Manzakoğlu, Selma Kutlu, Rana Cabbar gibi başarılı isimler de rol aldı. Çekimlerden notlara gelince...

n İsmail Hacıoğlu’na ve filmde sevgilisini oynayan Aslı Tandoğan’a çekimler boyunca özel dövmeler yapıldı. Dövmeler vücuda günlük uygulandı, alkol bazlı olduğundan set sonunda çıkarılabildi.

n Şener Şen çekimler boyunca kilosunu korumak için özel bir diyet uyguladı.

n Aslı Tandoğan rolü için kumrallıktan vazgeçti ve "Karaca" rolüne tam uyum sağlamak için esmer oldu.

n İsmail Hacıoğlu’nun başına 450 değişik noktadan rasta takıldı. Bu işlem için Amerika’dan rasta örnekleri getirtildi, defalarca denemeler yapıldı. Hacıoğlu bunun için 10 saat kuaför koltuğunda kaldı.

n Yaklaşık yedi haftada çekilen film, patlama sahneleriyle başladı. Bunun için Türkiye’den 10 özel efekt uzmanı çalıştı.

n Filmde 500’ü aşkın figürasyon rol aldı.

n Filmin müziklerini "Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi", Ada gibi filmlerin müziklerinde de imzası olan Benjamin Walken-Beladi hazırladı.

n Afiş ve görsel tasarım kampanyasının ardındaki isim "Kill Bill", "Kingdom of Heaven" gibi Hollywood prodüksiyonlarının tasarımlarını yapan ödüllü tasarımcı Emrah Yücel...

n İki ayrı kamerayla çekilen film için 70 kişilik teknik ekip kadrosu, 32 ayrı mekanda çalıştı.

Filmin konusu

Meşhur kabadayı Ali Osman (Şener Şen) eski günlerine veda etmiştir. Yıllardır görmediği, aşık olduğu kadının izini bulur ve bir oğlu olduğunu öğrenir. Oğlu Murat (İsmail Hacıoğlu) ve sevgilisi Karaca (Aslı Tandoğan) barda çalışmaktadır. Karaca’ya aşık olan mafya üyesi Devran (Kenan İmirzalıoğlu) kızı geri almak için her şeyi göze almıştır.
Vecihe ASLAN SÖZERİ / Kelebek
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 08:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?