16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Kadınlar ifade edemiyor

Yeni TV projeleri üzerinde çalışan Yasemin Bozkurt ve Deniz Seki, Kelebek'e konuştu.


Farklı bir kadın programı hazırladıklarını belirten Seki, Türkiye'de kadınların yerinde ve zamanında konuşamadıklarına inanıyor: "Türk kadınları kendini doğru ifade edemiyor. Sorunları içlerinde biriktirip dışarı vuramıyorlar. Ve bu gecikmeler çok büyük yaralara neden oluyor."

Yeni TV projeleri üzerinde çalışan Yasemin Bozkurt ve Deniz Seki, Kelebek’e konuştu. Bir kadın programı hazırladıklarını belirten Seki, "Türk kadınları kendini doğru ifade edemiyor. Sorunları içlerinde biriktiriyor ve dışarı vuramıyorlar. Ve bu gecikmeler çok büyük yaralara neden oluyor" dedi.

Birlikte bir program hazırlayacaksınız değil mi?

- Yasemin Bozkurt: Deniz ile iki yıl önce tanışmıştık. İnsanlar birbirlerinden elektrik alıp verirler ya ben o elektriği Deniz’den aldım. Onun oyunculuk gücünün olduğunu hissettim. Daha sonra oturup konuştuk ve Deniz’le ilgili iki proje ortaya çıkardık.

- Deniz Seki: Bana sayısız teklif geldi ama bu iki proje Yasemin’e olan güvenim dolayısıyla beni heyecanlandırdı. İki yıl önce karşılaşıp, telefonlarımızı verdik birbirimize ve hayatlarımıza devam ettik. Bir şekilde beni Yasemin’in aramasıyla masaya oturduk.

n Galiba programların formatları orijinal olacak...

- Y. Bozkurt: Evet, televizyoncu, şarkıcı ve oyuncu üç kadın olacağız. Farklı bir program olacak. Sohbetli, şarkılı, bol kahkahalı bir program hazırlıyoruz ama içeriğini şimdi anlatmayacağım. Çok dikkatli hazırlanıyoruz, senaryo yazarlarımız var, işin altyapısı çok önemli. "Canlı yayın yapayım da ağzıma geleni söyleyeyim" diye bir şey yok. Altyapısı sağlam, metinli bir kadın programı yapmak istiyoruz. Şu anda görüştüğümüz ve prensipte anlaştığımız bazı isimler var ama ne yazık ki, onların da isimlerini şimdi açıklamak istemiyorum.

KOMİK BİR KADINIM

n Deniz Hanım, birçokları sizin ekrana yakıştığınızı söylüyor, bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

- D. Seki: Sanırım bu benim doğallığımdan kaynaklanıyor. Mimikler, olaylara verdiğiniz tepkiler ve içinizin yüzünüze yansıması ekran için çok önemli. Birkaç kişi daha bana bunu söyledi. Böyle bir enerjiyi ben de içimde hissediyorum.

n Olaylara hep pozitif yaklaşıyorsunuz. Sanırım içinizde komik bir kadın var...

- D. Seki : Evet, komiğimdir. Bu iki projeden bir tanesinde vatandaş Deniz Seki olacağım. Halkın arasına karışıp, tüm doğallığımla insanlarla konuşacak olmam beni acayip heyecanlandırıyor.

n Sizce başarılı olmanın sırrı nedir?

- D. Seki: Ben hep ilklerin ve enlerin işe yarayacağını düşünüyorum. Farklı bir şey olmalı. Şov dünyasında hiçbir şey kolay değil. Bizim ülkemizde sapla saman karıştı. Kimsenin değeri ortaya çıkamıyor çünkü herkes her şeyi yapıyor, değersizler de değerli görünüyor. Bu durum insanın motivasyonunu da engelliyor. Şu kriz döneminde şarkı yazıyorum, koskoca albümün prodüktörlüğünü üstleniyorum, sonra bir bakıyorum korsanım çıkmış. Bu şartlarda albüm yapıyor olmamız büyük bir başarı öyküsü aslında.

n Peki, Türk kadınları hakkında neler söyleyeceksiniz?

- D. Seki: Türk kadınları kendini doğru ifade edemiyor. Yerinde ve zamanında konuşamayıp, sorunları içinde biriktirip dışarı vuramadıklarını düşünüyorum. Ve bu gecikmeler çok büyük yaralara ve patlamalara sebep oluyor.

n Kadınların sorunları arttı mı sizce?

- D. Seki: Konuşamayan bir ülkeyiz biz. Baksanıza hálá töre cinayetleriyle uğraşıyoruz, kadınlar öldürülüyor ya da intihara zorlanıyor... Asistanım Özge’nin intiharıyla algıda seçiciliğim arttı ve kötü günler yaşıyorum. Hayatımda ilk kez kendimi hastane acil kapısında ve gazetelerin üçüncü sayfasında gördüm. Artık hiç kimsenin kimseyi çekemediği bir toplum olduk. Çok mutsuz bir toplum olduk maalesef.

Eşim var, öptürmem

Deniz Seki’nin Bursa’nın Mudanya ilçesinde verdiği konserde öpüşme krizi yaşandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı AKP’li Hikmet Şahin, Seki’ye çiçek ve İznik çinisi hediye etti. Hediyeler karşısında duygulanan Seki, teşekkür amacıyla öpmek istediği Şahin’in geri çekilmesi karşısında şoke oldu. Seki, "Sizi öpebilir miyim?" dediği Şahin’den, "Hayır olmaz, eşim var" yanıtını aldı. Şahin, "İsterseniz hanımınızdan izin alayım" diyen Seki’ye "Hayır olmaz" dedikten sonra sahneden indi.

DİLEK DALLIAĞ / kelebek
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 09:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?