17
Mayıs
2024
Cuma
MAGAZİN

Kansere kim inanır?

'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Dila Hanım', 'Bodrum Hâkimi', 'Katırcılar', 'Tatar Ramazan', 'Karılar Koğuşu' gibi klasiklerle Yeşilçam'ın efsanevi isimlerinden biri olan Kadir İnanır, akciğer kanserine yakalandı.

Habertürk Gazetesi'nden Uğur Soysal'ın haberine göre, yakın dostu Saffet Ulusoy'un cenazesine katılmayan İnanır'a geçen hafta rahatsızlığı nedeniyle hastanede biyopsi yapıldı.

Doktorların hastalık haberiyle Kadir İnanır'ın sevgilisi Jülide Kural ve aile fertleri şoke oldu. Tedavi için Üsküdar'da özel bir hastaneye yatan İnanır'ın yakınları, sanatçının moralinin çok iyi olduğunu ve bu hastalığı yeneceğini söylediğini belirtiyorlar.

İnanır'ın tedavi için yurtdışında bir hastaneye gitmesinin şu anda söz konusu olmadığı da öğrenildi.

İnanır'ın doktorundan açıklama

Bugün akciğer kanseri teşhisi konulduğu iddia edilen Kadir İnanır'ın doktoru kameralar karşısına geçerek ünlü sanatçının sağlığı hakkında bilgi verdi.Sabah saatlerinde ünlü sanatçıya bel fıtığı ameliyatı yapan Prof. Dr. Yunus Aydın, şunları söyledi: Kadir İnanır, 2-3 haftadır bir akciğer enfeksiyonu geçiriyordu. Bizim çok öncelerden beri takip ettiğimiz bir bel problemi de vardı. Bu fel fıtığı dediğimiz olay ayak bileğinde güçsüzlüğe neden olunca, akciğerdeki enfeksiyonu da kontrol ettikten sonra bir ameliyat kararı aldık.

Akciğerdeki olayı araştırıp çok önemli olmadığına karar verince, ameliyat yapmama izin verdiler. 2 saat süren bir ameliyat yaptık. Hem bel fıtığını temizledik hem de kanalını açtık. Buraya gelmeden beş dakika önce de kendisini kaldırdım, yürüttüm.

Her şey yolunda hiç bir problem yok

Bu ameliyatlar biliyorsunuz mikrocerrahi yöntemiyle yapılıyor. dolayısıyla 1-2 saat sonra hastayı kaldırmamız 4-5 saat sonra da göndermemiz mümkün.

Kendisinin bir tansiyon problemi olduğu için bugün eve göndermeyeceğiz. Burada tutacağız.

Akciğerde bir sorun olup olmadığını anlamak için biopsi yapılıyor. Ameliyat falan olmadı. O konu yanlış anlaşılmış.


Önümüzdeki cuma günü akciğerdeki sorunu anlamak için küçük bir operasyon yapacaklar. Ama olay abartıldığı kadar büyük değil.

Buna kanser demek doğru değil. Akciğerdeki kitle nispeten iyi huylu çıktı. Zaten eğer akciğer kanseri olmuş olsaydı biz bu ameliyatı yapamazdık.

..
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2012 Salı 09:19:24
Güncelleme :28 Şubat 2012 Salı 16:47:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?