22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Karayip Korsanı, Göcek'e geliyor

"Karayip Korsanları" serisinin başarılı aktörü Johnny Depp bu yılın başında satın aldığı Marmaris yapımı Anatolia (Anadolu) ile Mavi Yolculuk'a hazırlanıyor.

Depp, dünyanın en lüks yatlarından biri olan 47 metre uzunluğunda, 9.5 metre eninde, 210 ton ağırlığındaki yatıyla başta Göcek olmak üzere Aknediz ve Ege kıyılarındaki koylara uğrayacak.

Nato müteahhidi Faruk Yalçın’ın kardeşi Cengiz Yalçın'ın Marmaris’teki Turkuaz Yatçılık’da yaptırdığı Anatolia, Atatürk'ün yatı Savarona'nın yavrusu olarak da biliniyor. 2000 senesinde suya indirilen yatın iç ve dış dizaynı Tanju Kalaycıoğlu imzasını taşıyor. 5 milyon dolara mal edilen Anatolia, 5 özel kamarasıyla 11 misafir ağırlama kapasitesine sahip.

Ünlü oyuncunun sadece resimlerini görerek satın almaya karar verdiği yat, İngiliz broker şirketi Nigel Burgess aracılığıyla aktöre satılmış. Yani Depp, bundan böyle bir Türk yatıyla denizlere açılacak.

ADINI DEĞİŞTİRDİ

Aktör Johnny Depp, geçtiğimiz aylarda satın alıp bakımdan geçirdiği Türkiye yapımı muhteşem yatı "Anatolia"nın adını değiştirdi. Ünlü aktör, 10 milyon dolar değerindeki yatına doğduğu yer olan ABD’nin küçük kasabası Variroja’nın adını verdi. 

Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 17:37:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?