22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Kendime çekidüzen verdim

"Biri Bizi Gözetliyor" yarışmasında kendi bestelerini okuyarak şöhrete ulaşan, evden çıkar çıkmaz da ilk albümünü müzikseverlere sunan Tarık, üçüncü albümüyle yeniden sahnede...

Ortadan kaybolduğu üç yıl içinde hayatında önemli değişiklikler yapan şarkıcı, "Kendimi bilerek ve isteyerek geri çektim. Kendimi geri çekmemin nedeni sektörün kötü gidişi ve kendimle baş başa kalma isteğimdi. Bir de evlendim... Hayatımın en önemli kararını alıp, kendime çekidüzen verdim" dedi.

"Biri Bizi Gözetliyor" yarışmasında kendi bestelerini okuyarak şöhrete ulaşan, evden çıkar çıkmaz da ilk albümünü müzikseverlere sunan Tarık, üçüncü albümüyle yeniden sahnede... Üç yıllık aradan sonra müzik piyasasına dönen şarkıcı, "Bu kez kendi bestelerime değil arkadaşlarımın eserlerine yer verdim. Çünkü bu kadar mutluluğa alışık değilim, mutlu olunca beste yapamıyorum" diyor.

BBG evi ile gelen şöhretinizden dolayı sizi BBG Tarık olarak tanıyorlar. Öğrendiğim kadarıyla artık bu lakaptan sıkılmışsınız...

- Evet, hem de çok... Telefonda kendimi tanıtırken "Of Deli Gönül diye bir parçam vardı" diyorum, hatırlamazlarsa "Sıla diye bir parçam vardı" diyorum, yine çıkartamazlarsa ikinci albümümden söz ediyorum. Baktım ki olmuyor, "BBG’ye katılmıştım" diyorum, hemen hatırlıyorlar!

n Siz BBG’ye katılalı kaç yıl oldu?

- Altı yıl oldu. Sadece o yarışmayla ünlü olmuş değilim. İlk albümüm 1.200.000 sattı. İnsan kendi başarısını küçümsememeli.

n BBG ile gelen şöhreti iyi kullandınız. Peki bu tanıtımın sonradan sizin yolunuzu kestiğini hiç düşünmediniz mi?

- Hayatta hiçbir şey ne tam iyi ne tam kötüdür. Mühim olan iyi taraflarını görmek ve yaşamak...

n İkinci albümden sonra uzun bir ara verdiniz. Ve sektörün ağladığı bir dönemde yeni albümle çıkageldiniz. Bu "Sektörde ben de varım, ağırlığımı koyacağım" mesajı mı?

- Elbette... Bu albüm benim üç yıllık emeğim. Müzisyenim. Albümün prodüktörlüğünü de üstlendim. Kendi şarkılarımdan çok, iyi işler çıkaran arkadaşlarımın bestelerine yer verdim albümde... Güzel bir repertuvar oldu. Çalışmaya çok güveniyorum.

n Neden kendinizinkileri değil de arkadaşlarınızın bestelerini kullandınız?

- Son dönemde keyfim çok yerinde, mutlu olunca da beste yapamıyorum. Ama şanslıyım; çevremdeki müzisyenlerden o ara çok güzel şarkılar çıktı. Ben de bir sürü şarkı yapmıştım aynı dönemde, ama kendi parçalarımla onları yan yana getirince, böyle bir yol seçmeyi doğru buldum.

n İlk klibi "Zavallı Kalbim’e çektiniz... Sırada ne var?

- İki albüm için toplam altı klip çekmiştim. Bu yedincisi ve bence en iyisi.. İkinci klip Anadolu kokan bir parçaya çekilecek. n Sinem VURAL

Ortadan kaybolduğum dönemde evlendim

- Ortadan kaybolduğunuz üç yıl süresince neler yaptınız?


Kendimi bilerek ve isteyerek geri çektim. Nedeni sektörün kötü gidişi ve kendimle baş başa kalma isteğimdi. Sağlık problemlerim de vardı ayrıca. O üç yıllık yokluğun 1,5 senesinde konserler verdim. Açık söyleyeyim, müzisyen olarak hayatım boyunca kazanamayacağım parayı işte o sırada kazandım. Bir de evlendim... Hayatımın en önemli kararını alıp, karşıma çıkan en önemli fırsatı değerlendirip, kendime çeki düzen verdim.

Kelebek
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 08:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?