22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Kimin başı kiminle dertteydi

Müzik, sahne, spor ve podyum dünyasının tanınmış isimleri, çeşitli nedenlerle 2006 yılında adliye ve polis merkezlerine gitmek zorunda kaldı.

2006 yılı içinde türkücü İbrahim Tatlıses, şarkıcı Alişan Serkan Tektaş ve manken Tuğba Özay'ın "Kürşat Yılmaz'ın kurduğu örgüte üye olmak ve yardım etmek" suçlamasına ilişkin İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı.

Bu davada "Asena" adıyla tanınan oryantal Onur Çakmak da tanık olarak dinlendi.

Tatlıses'in, ayrıca kamuoyunda "Sauna Çetesi" olarak bilinen operasyona ilişkin 17 sanıkla birlikte yargılandığı Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava kapsamında İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadesi alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında da ifade veren Tatlıses'in bu soruşturması takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

İbrahim Tatlıses'in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca emekli Savcı Nuh Mete Yüksel hakkında yapılan ön inceleme kapsamında da tanık olarak ifadesine başvuruldu.

"Asena" olarak tanınan Onur Çakmak'ın bir şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma da ifadesi alınan Tatlıses, Çakmak'ı tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada ise beraat etti.

Manken ve oyuncu Gamze Özçelik'in, bazı görüntülerini yaydığı gerekçesiyle eski milli basketbolcu Gökhan Demirkol hakkında savcılığa yaptığı başvuru üzerine Antalya ve İstanbul'da davalar açıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Özçelik'e tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan Demirkol, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Şarkıcı Emrah Erdoğan (İpek) ise, 2006'da, Ebru Çolak'ın babalık davasının 8 yıl sürmesini gerekçe göstererek AİHM'ne yaptığı başvuru üzerine, Türkiye'nin Çolak ve oğluna 14 bin Avro tazminat ödemesini kararlaştırmasıyla gündeme geldi.

Şovmen Mehmet Ali Erbil hakkında da sunuculuğunu yaptığı programda pantolonunu çektiği kişinin cinsel organının görünmesine ilişkin yürütülen soruşturma sonucu iddianame hazırlandı. İddianamede, Erbil hakkında "Hayasızca hareketlerde bulunma" suçundan 6 ay-1 yıl arasında hapis cezası istendi.

Müzik yapımcısı Erol Köse hakkında da, şarkıcı Burçin Coşkun'a "telefon mesajlarıyla cinsel taciz" iddiasıyla Bağcılar Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Çoşkun, ayrıca Köse aleyhine 50 bin YTL manevi tazminat istemiyle bir dava daha açtı.

Şarkıcı Özcan Deniz de, Şebnem Schaefer ile annesi Lale Schaefer hakkında, "çarpık ilişkileri var", "biseksüel" gibi bazı beyanlarından dolayı suç duyurusunda bulundu ve 100 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.


aa
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 14:10:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?