22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Kötü gelin inzivaya çekildi

Son olarak "Beyaz Gelincik" dizisinde, evin agresif ve sivri dilli gelini olarak karşımıza çıkan Betül Şahin, bir süredir ortalarda görünmüyor.

Şu sıralar zamanını İngilizce dersleri ve pilatesle değerlendiren oyuncu, "Yaptığım birçok görüşme var. Teklifler geliyor ve hepsini büyük bir titizlikle değerlendiriyorum. Ama içime sinen bir projeyle şu ana kadar karşılaşmadım. Ne zaman ki 'Evet, işte bu işte olmalıyım' derim, o zaman kamera karşısına geçerim" diyor.

Hayatımın rolünü henüz oynamadım

Ekranların iyi karakterleri kadar, kötüleri de hatırlanır. Hatta onların hayranları daha sadıktır. Bir isim var ki polis olup adalet dağıttığında da çok sevildi, evin aykırı gelini olduğunda da... Betül Şahin’den bahsediyoruz. Genç oyuncu,
"Hayatımın rolünü henüz oynamadım" diyor.

"Beyaz Gelincik" dizisinden sonra hemen yeni bir projede yer almadınız. Bu bilinçli bir tercih miydi?

- İki sene çok yoğun çalışmıştım. Bugüne kadar hiç oynamadım bir rol oynadım: ’Evin aykırı gelini’ Bu projenin de üstünde bir yapımda yer almam gerekiyordu bana göre... Ayrıca bir oyuncu olarak da yüzümü dinlendirmem gerektiğine inandım.

Bu aralar Betül Şahin zamanını nasıl değerlendiriyor?

- İngilizce derslerime ağırlık verdim ve haftada dört gün de pilates yapıyorum. Bir oyuncunun da aynı sporcu gibi formda kalması gerçeğine inananlardanım. Bir oyuncu, her geçen gün kendini geliştirmeye çalışmalı ve yeni şeyler öğrenmeye açık olmalı diye düşünüyorum. Ayrıca dış görünüşüne de özen göstermeli.

İşle ilgili kabul ettiğiniz bir proje var mı? Biz Betül Şahin’i ne zaman ekranlarda görmeye başlayacağız?

- Şu aralar yaptığım birçok görüşme var. Teklifler geliyor ve hepsini büyük bir titizlikle değerlendiriyorum. Ama içime sinen bir proje ile şu ana kadar karşılaşmadım. Ne zaman ki "Evet işte bu işte olmalıyım" derim, o zaman kamera karşısına geçerim. Daha önceki sezonlarla karşılaştırma yaptığınız zaman bu dönem izlenme oranlarının çok fazla düştüğünü görüyoruz. Bu da projelerle ilgili diye düşünüyorum. Şu dönem biraz beklemenin daha doğru olduğuna inanıyorum. Sabretmek ve beklemek bir erdemdir. Mevlana’nın da söylediği gibi "İnciyi inci yapan erdem, onun yıllar boyu sedef zindanlarda bekleyişinde saklıdır."

Betül Şahin’in kendisini nasıl bir kişiliğe sahip? Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

- Çok sabırlı ve sakin. Olayları ince eleyip sık dokuyan ve hata yapmamaya çalışan biri. Ya da yaptığı hatalardan ders çıkarmayı bilen biri. Duyarlı, yeniliğe açık. Bazen de hayatı ti’ye alan ve neşeli.

Bu piyasada dostluklara inanıyor musunuz? Sizin de sanatçı dostlarınız olabiliyor mu?

- Dostluklara inanıyorum. Çünkü dostluk insanın kendisinde biten bir duygu. Samimi olursanız, sevmeyi bilirseniz sevilirsiniz.

İdealiniz olan bir rol var mı?

- Esas olan bana göre; rolün ne olduğu değil, projenin sağlamlığıdır. Ama şunu hissediyorum ki, ben hayatımın rolünü henüz oynamadım. Ama oyunculukla ilgili idealiniz derseniz, bir Hollywood filminde oynamayı çok isterdim.

Meltem, Sanem, Nurgül ve Başak günümüzün dört yapraklı yoncası

İnsanları çabuk çözer misiniz?


- Algılama kapasitem çok geniş. Çabuk keşfeder ve çözerim.

Yeni oyunculardan sizin favorileriniz kimler?

- Meltem Cumbul, Sanem Çelik, Nurgül Yeşilçay ve Başak Köklükaya günümüzün dört yapraklı yoncası bence.

Kelebek
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 09:49:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?