22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Kumarhane sorumlusu sevgilisi

Manken Tuğba Özay'ın sevgilisinden kurtulmak için telefonla yardım istemesi üzerine başlatılan operasyonda yakalanan Yaşar Öz'ün, kumarhanelerinin sorumluluğunu Karagözler'e verdiği belirlendi

Susurluk davası sanıklarından Yaşar Öz'e yönelik olarak başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve Öz'ün sevgilisi olduğu iddia edilen Bengü Karagözler'in, kumarhanelerden sorumlu olduğu belirlendi.

Öz ve adamlarının, manken Tuğba Özay'ın sevgilisi Akın Büyükoğlu'ndan kurtulmak için yardım istemesinin ardından yakalandığı anlaşıldı. Öz'ün kumarhane olarak kullandığı Lara'daki mobilya mağazasında tabloyla kamufle edilen gizli bir işkence odası ortaya çıkarıldı.

"Rulet" adı verilen 7 ilde 400 polisin katıldığı ve toplam ikisi kadın 27 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı operasyonun ayrıntıları gün ışığına çıkmaya başladı.

İşadamları polise başvurdu

Antalyalı 5 ve İstanbullu 2 işadamı, 9 ay önce polise başvurarak Antalya Lara'da mobilya mağazası olarak kullanılan binanın 3'üncü katında Öz'e ait kumarhanede borçlandırıldıklarını iddia etti.

İşadamları polise, yüklü miktardaki rakamları ödeyemeyince Öz'ün adamları tarafından kaçırılıp işkence gördüklerini ve zorla çek-senet imzaladıklarını anlattı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı da bu ifadeler üzerine Öz ve adamlarını teknik takibe aldırdı. 9 aydır telefonları dinlenen Öz ve adamları, Tuğba Özay'ın sevgilisi Büyükoğlu'ndan kurtulmak için telefon açıp yardım istemesi üzerine harekete geçti.

Özay dinlemeye takılan konuşmasında Öz'e sevgilisinin kendisini rahatsız ettiğini belirterek, "Ondan ayrılırsam bunun bedelini ağır ödeteceğini söylüyor. Sizden yardım istiyorum" dedi.

Akmerkez'de silahlı çatışma

İddiaya göre bu konuşmadan sonra Öz'ün "sağ kolu" olarak adlandırılan Abdülcabbar Kibaroğlu, bir grup adamla birlikte İstanbul Akmerkez'e giderek Büyükoğlu'nun adamlarıyla silahlı çatışmaya girdi.

Kibaroğlu'nun bacağından yaralandığı çatışmanın ardından Büyükoğlu ve adamları kaçtı. Antalya'da iki ayrı yerde kaçak kumarhane işleten Öz, Büyükoğlu'nu cezalandırmak için iki adamını Bursa'ya gönderdi. Telefon kayıtlarına da giren bu saldırı planı üzerine operasyon kararı alındı.

Öz'ün 3 ekibi var

Soruşturma sırasında Öz'ün örgüt lideri konumuyla hareket ettiği ve kendisine bağlı "silahlı tetikçi grubu", "kumarhaneler grubu" ve "haksız menfaat sağlama ve tahsilat grubu" olarak 3 ayrı ekibinin bulunduğu belirlendi. Silahlı kanadın sorumluluğunu Kibaroğlu'nun, kumarhaneler sorumluluğunu ise Öz'ün sevgilisi olduğu öne sürülen Karagözler'in yaptığı saptandı.

Karagözler'in evinde de rulet ve çok sayıda kumar araçları bulundu. Polis Lara'daki mobilya mağazasının 3'üncü katındaki kaçak kumarhenede de gizli bir işkence odası buldu. Kumar borçlarını ödemeyenlere işkence yapıldığı iddia edilen odanın kapısının yağlıboya tabloyla kamufle edildiği belirtildi.

Evcil'in adamı da gözaltında

Operasyonda, kara para soruşturması kapsamında tutuklu olan Erol Evcil'in yakın adamlarından emekli polis müdürü Yusuf İlhan da gözaltına alındı. Öz'ün avukatı Sevilay D.'nin de örgüt elemanı olarak gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyonda, ruhsatsız ve ruhsatlı silahlar, 1 el bombası, polis frekanslı 9 telsiz ile 1 çelik yelek ele geçirildi. Kumar işinden büyük paralar kazanan Öz'ün mal varlığına yönelik kara para soruşturması da başlatıldı.

İşkence odası bulundu

Lara'da bir mobilya mağazasının üçüncü katında yer alan kumarhanede işkence odası ortaya çıktı.

Milliyet / DHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2007 Çarşamba 07:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?