18
Mayıs
2024
Cumartesi
MAGAZİN

Kutsi bir ilke imza attı

Kariyerine şarkıcılıkla başlayan dizinin ‘Bilal’i Kutsi, ‘Huzur Sokağı’nın son bölümünde, Valide Atik Camii’de bayram ezanını okudu. Kutsi “Minarede maneviyatı yüksek bir tecrübe yaşadım” diye konuştu.

Türkiye'de muhafazakar hayat tarzına sistemli baskı uygulandığı yıllarda, boşluğa düşen bireylerin hakikatı arayışını anlatan Şule Yüksel Şenler’in ünlü romanından uyarlanan ‘Huzur Sokağı’nda ilginç gelişmeler yaşandı.

Dizide ‘Bilal’ karakterini canlandıran Kutsi, yükseklik korkusuna rağmen, Üsküdar’ın en yüksek tepesi üzerine yapılan Valide-i Atik Camii’nin 50 metre yüksekliğindeki minaresine çıkarak bayram ezanını okudu.

Hayatında ilk kez ezan okuduğunu dile getiren ünlü oyuncu “Bu benim için maneviyat yüklü bir tecrübe oldu. Çok duygulandım ama bir yandan da bu ibadetin hakkını vermeye gayret ettim. Şunu da belirtmeliyim ki sabah namazı vaktinde çekim yapmak diziye ayrı bir güzellik katıyor. Çünkü o saatte gökte martılar çığlık atıyor, koca şehir tuhaf bir sessizliğe bürünmüş, o ortamda okuduğum ezan etkileyiciydi. İleride yine böyle bir sahnede bulunmak isterim” diye konuştu.

İşte dizide ezan okuyan Kutsi ile ilgili sosyal medyada yapılan yorumlar...

- Kutsi Huzur Sokağı dizisinde, kendi sesiyle ezan okudu ( o.O ) Gurur duyuyorum hemşerimle... Bir kez, her şeyin hakkını veriyor 'adam.'

-Kutsi'nin ezan okuyuşu diyorum!

- Kutsi ezan okuyor. Bayram gibi bayram = evde takilmak misss

- Kutsi cok güzel Ezan-ı Şerif okuyorsun. Agzina saglik.

- ezan sesi Kutsi'nin kendi sesimiydi?Eger öyleyse guzel okumus.

- Kutsi'nin ezan okuması ve de dizi de kurban bayramı,bayramlaşmak ve komşuluk kavramları en iyi şekilde yansıtılması çok güzeldi.

- Kutsi Huzur Sokağında sabah ezanı okudu. Güzeldi ama eksik. Sabah ezanına özgü olan kısımı söylemedi. "Namaz uykudan hayırlıdır"

- dizide okuduğu Ezan'da bambaskaydı, cıplak sesle. Cok degerli bir sanatcı Kutsi

- Kutsi ne kadar güzel ezan okudu...Garip oluyor insan..

- Kutsi sadece ezan okusun

- ezan bile okuduktan sonra Kutsi ayrı bi yerde benim için.

...
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2012 Cumartesi 17:29:01
Güncelleme :4 Kasım 2012 Pazar 11:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?