30
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Levent Kırca 'kuymak'a bayıldı

Ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca bir açılış için geldiği Trabzon'da Ayasofya Müzesi bahçesinde kahvaltı yaptı. Kırca, kahvaltıda yediği yöreye özgü 'Kuymak'a bayıldığını söyledi.

Karadeniz'in doğasına ve yemeklerine her zaman hayran kaldığını belirten Levent Kırca, Trabzon'a ara sıra geldiğini ancak bugünkü görünümüyle şehrin çok değişip geliştiğini ifade etti.

Trabzon'da bir tiyatro gösterisinde sahne almayı çok arzuladığını ve kendi tiyatrosunda yer alan birçok oyuncu arkadaşının Trabzon'da oynadığını da ifade eden Kırca, Trabzon'da tiyatro kültürünün çok eskilere dayandığını ve bunun da kendisinin memnun ettiğini söyledi.

Trabzon'a ilk kez 25 yıl önce geldiğini ancak şimdi ise denizin dolgu yapılarak asfalt olduğunu belirten Kırca, "O zamandan şimdiki zamana bakacak olursak Trabzon çok değişti, çok gelişti" dedi.

Karadeniz yöresine has yemekleri çok sevdiğini ve çocukluğunu hatırladığını kaydeden Kırca, "Ben de Karadenizliyim. Çocukken babaannem kuymak, turşu kavurması yapar, yerdim. Şimdi burada bu yemekleri tadınca aklıma çocukluğum geldi. Kuymağa bayılıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 18:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?