27
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

Madrid'li Madonna

Son yılların en gözde İspanyol yıldızlarından biri olan Penelope Cruz, önümüzdeki ay Pedro Almodovar'ın yönettiği Volver (Dönüş) adlı filmle sinemalarımıza konuk olacak. Tüm dünyada 'Madrid'in Madonna'sı' diye anılan Cruz, yabancı film Oscar'ının aday adaylarından olan bu filmdeki performansıyla eleştirmenlerden tam not aldı.

1974 Madrid doğumlu Penelope Cruz, ya da asıl adıyla Penelope Cruz Sanchez, kuaför bir anne ile otomobil tamircisi bir babanın üç çocuğundan biri. Adını Joan Manuel Serrat'nın "Penélope" adlı şarkısından alan yıldız, Madrid'teki Ulusal Konservatuar'da 9 yıl süreyle bale eğitimi aldı. İlkgençliğinden bu yana kameraların önünde olan Cruz, İspanyol TV'sindeki şov prgramlarında boy gösterdikten sonra sinemaya adım attı. Hollywood'da "İspanyol büyüsü" diye anılan Cruz, ilk büyük çıkışını 1999 tarihli All The Pretty Horses adlı filmle yaptı.

1997'de Uganda'da 2 ay boyunca gönüllü olarak çalışması ve Hindistan'ın Kalküta kentindeki evsizler için çalışan Sabera Foundation'ın üyesi olması onun çok bilinmeyen özelliklerinden.

SOFİA LOREN İLE CLAUDİA CARDİNALE'İN KARIŞIMI

"Penelope Cruz; Sofia Loren ve Claudia Cardinale karışımı bir kadını temsil ediyor..." Usta yönetmen Pedro Almodovar daha önce de pek çok filmde birlikte çalıştığı Penelope Cruz'un son filmi Dönüş'te (Volver) canlandırdığı karakteri işte bu cümlelerle tanımlıyor.

Cruz, bu yıl yabancı dilde en iyi film Oscar'ına aday adayı olan filmde genç yaşta anne olan ve ağır sorumluluklarının üstesinden gelmeye çalışan bir kadını canlandırıyor.

Alejandro Amenabar'ın yönetiminde rol aldığı Abre Los Ojos (Kapat Gözlerini) Bigas Luna'nın Jamon Jamon, Fernando Trueba'nun Güzel Çağ, Nicholas Cage ile oynadığı Yüzbaşı Corelli'nin Mandolin, Cruz'un önemli filmlerinden

Cruz, Abre Los Ojos'un Hollywood versiyonu olan Vanilla Sky'da birlikte oynadığı Tom Cruise ile yaşadığı aşkla magazin basınının gündemini uzun süre meşgul etmişti.



ajanslar
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 10:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?