22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Magazin gülü olmam

Son dönemin çıkış yapan isimlerinden Betül Demir, şarkılarıyla tanınmaktan memnun olduğunu söyledi.

Özel hayatımı saklarım

Özel hayatım değil şarkılarım öne çıksın. Ben magazin gülü olmam. Sosyal sorumluluk içeren her şeyde olurum ama özel hayatımla, giydiğim şık ya da rüküş kıyafetlerimle, sevgililerimle olmak istemiyorum. Böyle bir altyapıdan da gelmiyorum. Olsam samimi olmam. Böyle yapan insanları yadırgamıyorum, herkesin başarıya ulaşmak adına seçtiği yol farklıdır.

Mankenler hadlerini bilsin

Mankenlerin gerçekten yetenekleri varsa ve gönülleri bu işi yapmayı istiyorsa eğitimini alıp devam etsinler. Ama tabii bizlere saygı duyarak, biraz da hadlerini bilerek... Demet Akalın, Gülben Ergen... Onlara saygı duyuyorum, eğitimlerine oldukça eğildiler. Sabun köpüğü gibi çıkan arkadaşlara 'Eğitim almadan yapmayın' diyorum.

Albümünüz çıkalı ne kadar oldu?

- Bir ay olacak. "Betül Demiremix" ismini verdik. Albümün konseptine de uydu. İlk albümüm "Ayrılığın El Kitabı"ndaki şarkılarım hızlı tüketilmemesi gereken şarkılardı. Genel olarak hızlı tüketime karşıyım zaten. Yurtdışına sık sık gidip geliyorum ve orada müziği sıkı takip ediyorum. Orada insanlar 2-3 senede bir albüm yapıyorlar. Bu durumda ilk albüm şarkılarından 6’sını remix yaptık. 3 şarkı yeni eklendi. Bir tanesi zaten Aşkın Nur Yengi’nin yorumladığı, Sezen Aksu’nun sözlerini yazdığı "Başka Bir Şey" ve iki yeni parçayla çıktım.

n Yolda Yusufçuk böceği bulduğunuz ve bunun size uğur getirdiği doğru mu?

- Evet, albüm öncesi yolda buldum bu böceği ve bana uğur getirdi. Albüm çıkınca ilgisini çekti insanların. Müjdat Gezen Sanat Okulu’nun müzik bölümünden mezun oldum. Ama 16 yaşından beri profesyonel ders alan ve parasını kendisi kazanan bir insanım. Magazinin içinde hiç olmadım, onun için ilk albümde zorlandım. Şimdi bu albümüm ikinci baskıya geçti. Çok iyi oldu. Klibim youtube’da 200 binin üzerinde izlenmiş 2 haftada, bu çok iyi benim için. Betül Demir ismi artık şarkılarımla biliniyor ve bu çok hoşuma gidiyor.

n Şarkılarınızın isminizin önüne geçmesi güzel ama bu pek tercih edilmiyor...

- Tam tersi bu benim tercihim oldu. Ne yapayım ön planda olup? Magazin gülü mü olayım? İnsanlar "Ön planda ol" diyorlar ama ben istemiyorum. Ben sosyal sorumluluk içeren her şeyde olurum ama özel hayatımla, giydiğim şık ya da rüküş kıyafetlerimle, sevgililerimle olmak istemiyorum ön planda. Böyle bir alt yapıdan da gelmiyorum. Olsam samimi olmam. Böyle yapan insanları yadırgamıyorum, herkesin başarıya ulaşmak adına seçtiği yol farklıdır. İleride mesela Candan Erçetin gibi konser sanatçısı olmak istiyorum, insanlara böyle ulaşmak istiyorum. Gözünde değil gönlünde olmak istiyorum insanların.

n Farklı dillerde şarkılar söylüyorsunuz sahnede değil mi?

- Evet, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Yunanca şarkılar, türküler, sanat müziğine kadar geniş bir repertuarda şarkılar söylüyorum. Sahnede taklitler yapıyorum, insanlarla iletişim kuruyorum, şovlar yapıyorum.

n Aşık mısınız?

- Evet gerçekten farklı ve özel bir aşk yaşıyorum. Yurtdışında yaşıyor kendisi. Gidip geliyoruz ve ortada buluşuyoruz.

n Kaç yaşındasınız?

- 29 yaşındayım. Çok şey yaşadım ama küçük yaşta sahneye başlayınca yaşanmışlığın da çok oluyor. Aşkın Nur Yengi, Demet Sağıroğlu, Emel Müftüoğlu, Erdal ve 90’larda çıkan bütün şarkıcıların albümlerinde vokal yaptım. Ama sahnede kimseye vokal yapmadım.

Mankenler haddini bilsin

- Mankenlerin şarkıcılığa yönelmeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Gerçekten yetenekleri varsa ve gönülleri bu işi yapmayı istiyorsa eğitimini alıp devam etsinler. Ama tabii bizlere saygı duyarak, biraz da hadlerini bilerek... Demet, Gülben Ergen... Onlara saygı duyuyorum, eğitimlerine oldukça eğildiler. Sabun köpüğü gibi çıkan arkadaşlara "Eğitim almadan yapmayın" diyorum. Bana dizi film teklifi geliyor, bu durumda düşünüyorum ben. Bu işe yıllarını vermiş tiyatro ve sinema oyuncularına ayıp olmaz mı!

Dilek DALLIAĞ /Kelebek
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 08:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?