29
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Mahkemeye zorla getirilecek

Şarkıcı Bülent Ersoy'un, bir televizyon programındaki sözleriyle 'halkı askerlikten soğuttuğu' iddiasıyla 9 aydan 2,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Bülent Ersoy ile avukatı katılmadı.

Ersoy'un avukatı Muhittin Yüzüak, müvekkilinin 'aylar öncesinden planlanan bir organizasyon gereği konser vermek için Bodrum'da bulunacağı için duruşmaya katılamayacağı' hakkında mazeret dilekçesi gönderdi. Şikayetçiler Savaş Altay, Hayati Karataş ve Hakan Özgül duruşmada hazır bulundu.

Davacı Hakan Özgül, Ersoy'un televizyon programında 'bilinçli olarak askerlikle ilgili sözler sarf ederek, askerlerin ve ailelerinin moralini bozduğunu' söyledi. Hayati Karataş da, Ersoy'dan şikayetçi olduğunu belirterek, sanığın tutuklanmasını istedi. Ersoy'un konserinin duruşma gününden önce belirlendiğinin belgelenemediğini kaydeden savcı, sanatçının duruşmaya zorla getirilmesini, Karataş'ın talebinin ise sanığın kaçma ve delil karartma şüphesi bulunmaması yüzünden reddedilmesini istedi. Davaya bakan hakim, sanık Bülent Ersoy'un bir sonraki duruşmaya polis zoruyla getirilmesini ve Karataş'ın talebinin reddini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

AA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 03:59:00
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 03:59:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?