15
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Mahsun'dan Prag devrimi

Mahsun Kırmızıgül'ün hem senaryosunu yazıp yönettiği hem de başrolü üstlendiği "Beyaz Melek" filminin müziklerine, 140 kişilik The City Of Prague Film Harmonic ve Prague Opera Korosu ile dünyaca ünlü duduk ustası Djivan Gasparyan imzasını attı.

Dünya standardında bir iş

Usta oyuncuları kadrosunda buluşturan "Beyaz Melek" filminin müzikleri de nihayet tamamlandı. Dünyanın en iyi orkestrası olarak gösterilen The City Of Prague Film Harmonic ile Prague Opera Korosu ve dünyaca ünlü duduk ustası Djivan Gasparyan, film müziklerine birlikte imza attı. Sekiz ayrı bestecinin eserlerini çalan Gasparyan, "Mahsun'u film müziklerine gösterdiği özenden dolayı kutluyorum. Dünya standardında bir iş oldu" dedi.

160 bin dolara mâl oldu

Orkestra şefi Adam Klemens, kompozitör Teyfik Akbaşlı ve filmin genel müziklerini besteleyen Yıldıray Gürgen'le birlikte İstanbul-Prag arasında yoğun bir trafik yaşayan, sonunda müzik çalışmasını tamamlayan Mahsun Kırmızıgül, "Çok önemli bir iş çıkardığımıza inanıyorum" diye konuştu. 16 Kasım'da izleyiciyle buluşacak olan "Beyaz Melek" filminin müziklerinde keman virtiözü Cihat Aşkın da yer aldı. Kırmızıgül bu çalışma için yaklaşık 160 bin dolar harcadı.

Kelebek
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 08:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet çelik IP: 88.243.102.xxx Tarih : 9.03.2008 23:06:58

gercekten kendine yakısır bı ısyaptı onu seviyorum buyuk hayranıyım ken dısınden bekledıyımı gosterdı mahsun abi alem buysa kıral o