27
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

Marlon Brando'nun hayali

Efsane aktör Marlon Brando'nun rüyası olan Tahiti'deki kendisine ait mercan adasına "lüks çevreci otel" inşa etme fikri gerçek oluyor. 

Tahiti Beachcomber adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Richard Bailey Paris'te gazetecilere yaptığı açıklamada, merhum aktörün Tahiti'nin 42 km kuzeyindeki özel mülkü olan Tetiaroa mercan adasında kendi enerjisini kendisi üreten ve karbondioksit çıkarmayan doğal malzemelerden bir eko-otel inşa etme projesinin Marlon Brando'nun vizyonuna uygun olduğunu belirtti. 

2008'de açılması planlanan eko-otelin 25 ila 30 milyon dolara mal olmasının beklendiğini belirten Amerikalı işadamı, Brando ile üç yıl boyunca bu proje üzerinde çalıştıklarını ve otelin yenilenebilir enerji alanında en son teknolojileri kullanacağını kaydetti. 

Fransız Polinezyası'ndaki dört Intercontinental otelinin sahibi olan Bailey, sıkı bir çevreci olan Brando'nun kendisine otelin klimalarında okyanus derinliğinde 5 dereceye kadar düşen suyu kullanılmasını önerdiğini ve Bora Bora'daki iki otelinde bu öneriyi hayata geçirdiğini anlattı. 

Temmuz 2004'te ölen Marlon Brando, 1960'lı yıllarda "Denizde İsyan" filminin çekimlerinden sonra aşık olduğu Tahiti'de kendi adasını satın almıştı. Mercan atolünde aktörün oğlu Teihotu Brando ve ailesinin dışında yaşayan bulunmuyor.
aa
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 23:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?