20
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

Modacıların Oscar paniği

Bu yılki Oscar töreni yapılacak mı yapılmayacak mı tartışması, ünlü moda tasarımcılarının sinirlerini bozdu. Yıldızların kırmızı halıda boy gösterdiği tuvaletleri tasarlayarak büyük prestij elde eden moda dünyasının Armani, Valentino ve Dolce & Gabbana gibi dev isimleri, ödülleri veren Akademi’ye toplu halde başvurarak 21 Ocak’a kadar kesin kararın verilmesini istediler.

HOLLYWOOD’da senaristlerin grevi, moda tasarımcılarının da işini zora soktu. İnternet üzerinden dağıtılan eserlerden de telif hakkı istedikleri için greve giden senaryo yazarlarının eylemi nedeniyle Altın Küre ödül töreninin iptal edilmesinden sonra, Oscar da tehlikede olduğu için, ünlü tasarımcılar adeta diken üstünde oturuyor.

Oscar ödül töreninde kırmızı halı üzerinde yürüyen yıldızlar için tasarladıkları kıyafetlerle her yıl şov yapan ünlü tasarımcılar, bu yıl aldıkları siparişlere rağmen, elleri kolları bağlı oturuyor ve Akademi’den gelecek "yapılacak" ya da "yapılmayacak" haberini bekliyorlar.

Ortak hareket etme kararı alan ünlü tasarımcılar Armani, Bill Blass, Balenciaga, Oscar de la Renta, Chanel, Dior, Valentino, Versace, Dolce&Gabbana, Nina Ricci ve Marchesa, Amerikan Sinema Bilimleri ve Sanatları Akademisi’ne 21 Ocak’a kadar süre vererek bu tarihe kadar kendilerine bir yanıt verilmesini istediler. Tasarımcılar, Altın Küre ödül töreninin iptal edilmesiyle fazlasıyla zarar ettiklerini, aynı duruma düşmemek için bu uyarıda bulunduklarını dile getirdiler.

Tasarımcılar adına konuşan ve Oscar törenleri öncesi TV, gazete ve dergilere reklam verdiklerini, bu nedenle kesin kararı beklediklerini belirten Giorgio Armani "Moda sektörünün uluslararası bir darbe almaması için hazırlıklı olmamız gerekiyor ve bunu bilmek de hakkımız" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 13:48:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?