15
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Modada akım Papa’nın sekreteri

Papa’nın sekreteri Peder Gaenswein’in cazibesi, İtalyan kadın gazetecilerden sonra Donatella Versace’nin de dikkatini çekti. Koleksiyonunda, "yalın, ciddi ve maneviyata önem veren erkek" imajını öne çıkaran Donatella, pederden ilham aldığını söyledi.

Hıristiyan dünyasının ruhani lideri Papa 16’ncı Benedikt’in yakışıklı sekreteri Georg Gaenswein, modaya ilham verdi. Milano’da 2007-08 erkek kış koleksiyonunu tanıtan Donatella Versace, yalın ve şık çizgisiyle 50 yaşındaki rahibin kendilerine esin kaynağı olduğu söyledi.

Yakasız ve vücuda tam oturan ceketleri ön plana çıkaran Versace, "Koleksiyonum için yalın, ciddi ve etik değerlere önem veren bir erkek düşünüyordum. Rahip Georg’un sade çizgisi çok şıktı. Şimdi spor salonlarındaki değil, aklın kaslarını işletme zamanı" diyerek kreasyonunda "meleklerin kanatları gibi yumuşacık kumaşlar" kullandığını anlattı. Donatella Versace "Maneviyatın, bağnazlık anlamına gelmeyeceğini" söyledi.

PİLOT VE KAYAKÇI

Rahip Gaenswein, 2005 yılında Papa olan Kardinal Josef Ratzinger’e 2003 yılından bu yana özel sekreterlik yapıyor. Sıkı bir tenisçi, amatör bir pilot olan Gaenswein, yakışıklılığı ve giyimi kuşamıyla da zaman zaman magazin basınına konu oluyor. Geçen Temmuz ayında 50’nci doğumgününü kutlayan Gaenswein, Vatikan Radyosu’na Papa ile geçirdikleri rutin bir günü şöyle tarif etmişti; "Papa’nın günü saat 07.00’de ayinle başlar, tefekkürle devam eder. Birlikte kahvaltı yaparız, benim günüm ise postadan gelenleri ayırmakla başlar. Papa’nın cemaate yönelik ayinine katıldıktan sonra birlikte öğle yemeği yeriz, sonra kısa bir yürüyüş yaparız. Öğleden sonra ise Papa’ya imzalayacağı, inceleyeceği ya da onaylayacağı belgeleri sunarım."









aa
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2007 Çarşamba 18:28:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?