22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Müjde Ar itiraz etti

Müjde Ar “Haydi Gel Bizimle Ol” programında sarfettiği sözlerin basında “yanlış” yansıtıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Ar, Sarıyer Sulh Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, 6 Ekim 2007 tarihli programda anlattığı “Bedri” karakteriyle ilgili basında yer alan haberlerin kendi açıklamaları olmadığını savundu. Ar, bir gazetede yer alan haberin içeriğinde olduğu gibi, “Gazoz kapağımı Bedri açtı ama içine boşaltmadı” sözlerini sarfetmediğini belirtti.

Kayıtlar Ar’ı doğruluyor

Söz konusu gazeteye tekzip metni yolladıklarını ancak bu taleplerinin yerine getirilmediğini iddia eden sanatçı, yayınlanan haberin şeref ve haysiyetini ihlal edici nitelikte olduğunu ileri sürdü. Ar, bu yolla kişilik haklarına zarar verildiğini savunarak, mahkemeden tekzip talebinde bulundu. Müjde Ar, mahkemeye sunduğu dilekçede, programdaki sözlerinin şöyle olduğunu belirtti:

“Bu Aysel bizim öyle gözümüzü korkutmuş ki, lise son sınıfta, Fatih Kız Lisesi mezunuyum ben. Tabi kız lisesi olunca da Darüşşafakalı çocuklarla böyle arada bir, bir araya gelelim diye kuduruyoruz ama Aysel var. Sonra bu Bedri canım benim gazozumu açtı. Ben de ’Vay gazozumu açtın içine akıtıp bana ne yapacaksın’ diye gazozu tepesinden aşağıya dökmüştüm. Çünkü Aysel öyle öğretmiş. ’Gazozunu açan, sonra felaket yapar’ diye.” Youtube’daki kayıtlarda da sanatçının “Gazoz kapağımı Bedri açtı ama içine boşaltmadı” diye bir cümlesinin olmadığı görülüyor: “Bu Bedri canım benim, benim gazozumu açtı ben de ‘Vay gazozumu açtın, içine akıtıp bana ne yapacaksın’ diye gazozu tepesinden aşağı döktüm.”

vatan
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 18:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?