19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Müslüman turistler için proje

İtalya'nın Adriyatik kıyısındaki tatil kasabası Riccione, Müslüman kadın turistler için "harem-selamlık" uygulaması başlatmayı planlıyor.
Riccione Belediye Başkanı Andrea Cicchetti, her yıl özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'nden olmak üzere çok sayıda zengin Arap turistin geldiğini, ancak kadınların gece denize girmek ve tepeden tırnağa kapalı dolaşmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Buradaki bir turistik işletmenin, kadın müşterileri için hareketli panolarla "harem-selamlık" uygulaması başlatmayı önerirse bu girişimi incelemeye hazır olduklarını belirten Belediye Başkanı Cicchetti, birkaç yıldır Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan gelen tatilcilerin, Alman ve Fransızların ardından ikinci durumda olduklarına dikkati çekti.

İtalya'nın ünlü tatil kenti Rimini'ye birkaç kilometre uzaklıktaki Riccione kasabasının "harem-selamlık" projesi, İtalyan sağında tepkilere yol açtı.

Hıristiyan Demokrat UDC partisinden Carlo Giovanardi, kimsenin plajlarda serbest dolaşımı engelleyemeyeceğini ve etnik, dini ve cinsel nedenlerden ötürü kamu kurumlarının ayrımcılık yerlerine dönüştürülemeyeceğini söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 18:55:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?