28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

Napolyon, Mona Lisa'ya âşıkmış

2005'te bilmediğimiz pek çok şeyi 2006’da öğrendik. Kimi zaman bizi şaşkınlığa uğratan pek çok şey var. Bazılarını kendi aramızda da tartıştık. Nelerdi bunlar, hatırlamak ister misiniz?

NAPOLYON MONA LİSA’YA AŞIKMIŞ

Ünlü Mona Lisa tablosunun Napoleon Bonapart’ın yatak odasında asılı olduğunu ölümünden epey sonra öğrendik.

PAPA KIRMIZI PRADA AYAKKABILARINI ÇOK SEVİYOR

Kasım ayı sonunda ülkemize yaptığı geziden öğrendik ki Papa 16’ncı Benedikt, ünlü Prada marka kırmızı ayakkabılar giymeye bayılıyor. Türkiye seyahati boyunca kırmızı ayakkabıları basının da ilgi odağı oldu.

BANA ‘PELE’ DEME

Ünlülerin yaşamlarıyla ilgili merak edilen ayrıntılar, basında her zaman ilgiyle karşılanır. Örneğin, geçen bir yıl içinde tarihin gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından Edson Arantes do Nascimento’nun, kendisine Pele denmesinden hiçbir zaman hoşnut olmadığını, Pele’nin bu kelimeyi Portekizce’de çok bebekçe bir tekerlemeye benzettiğini öğrendik.

DEMiRLi DEVE SÜTÜ

Arap ülkelerinde çok tüketilen deve sütü inek sütünden tam 10 kat daha fazla demir içerirmiş, bir kutup ayısı ile bir aslan kavgaya tutuşsa, kazanan kutup ayısı olurmuş.

CIA GÖREViMiZ TEHLiKE’DEN ROL ÇALMIŞ

Amerikan Merkezi Haber Alma Örgütü CIA’in ajanları 1960ílı yıllarda “Görevimiz Tehlike" adlı popüler televizyon dizisini seyrederek oradan casusluk konusunda bir sürü yeni şey öğrenirlermiş.

1 PAKET CİPS = 5 LT YAĞ

Bilim dünyasında pek çok şeyi de, yine geçen yılın gündeminden öğrendik. Örneğin bir babanın genleri çocuğun boyunu, annenin genleri de ağırlığını tespit ediyormuş, bir ineğin tek bir günde çıkardığı gazı tüplere doldursak 400 adet metangaz tüpü dolarmış, Günde sadece bir paket patates cipsi yiyen bir çocuk yılda tam 5 litre kızartma yağı içmiş oluyormuş, televizyon seyretmek küçük çocukların hafif ağrılarının dinmesine iyi geliyormuş...

MANDELA DOMUZ ÇALARMIŞ

Yine tarihin en ünlü liderlerinden Nelson Mandela’nın küçüklüğünde komşu çiftliklerden domuz çaldığını da yine geçen bir yılın haber bültenlerini izleyerek öğrenme olanağı bulduk.

TAVUK YUMURTADAN ÇIKMIŞ

Ve tarihin en çok merak edilen bilimsel gerçeğini de yine geçtiğimiz bir yılın haber bültenlerinden öğrendik: Tavuk yumurtadan çıkmış... Yani önce yumurta varmış...

bugün
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2006 Pazar 09:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?