22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Necla akıl hastanesinde

"Yaprak Dökümü" dizisinde eniştesiyle birlikte kaçan Necla karakterini canlandıran 21 yaşındaki Fahriye Evcen, Biray Dalkıran’ın ikinci filmi olan "Cennet"te rol alıyor. Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Zeynep Pabuçcuoğlu ve Mehmet Birkiye’nin paylaştığı film, 30 yaşında akıl hastası bir gencin öyküsünü konu alıyor.

Filmde akıl hastasını canlandıran Engin Altan Düzyatan’ın en yakın arkadaşını canlandıran Evcen, "Ben de bu filmde 16-17 yaşlarında bir akıl hastasını canlandırıyorum... Zaman zaman fevri davranışları olan, masum ve şımarık bir karakteri bu kız. Karakterimin ismi de yok, kız olarak geçiyor. Bu benim ilk sinema filmim. Bu senaryoyu okurken defalarca ağladım" dedi. İki arkadaşın gördüğü hayallerin cenneti andırdığı için filmin adının "Cennet" olduğunu belirten güzel oyuncu sözlerini şöyle tamamladı: "Atipik psikoz bir kimliği canlandırmak gerçekten beni çok zorladı. Sosyoloji ve psikoloji okuduğum için özel bir çalışma gerekmedi ama uçma sahnesinde çok zorlandım, korkunç bir ağrı ve sancı çektim" şeklinde konuştu.

4 Ocak’ta vizyona girecek olan filmde, Amerika ve İngiltere’de gişe filmlerinde kullanılan özel efekt ve 3D animasyonlar ilk defa uygulandı. 27 çekim gününde tamamlanan filmin yüzde 80’i Şile’nin doğal ortamında, geriye kalan cennet ve uçma planları ise platoda 5 günde çekildi. Uçma sahnelerinin inandırıcı olması için 4 ayrı düzenek kuruldu. Bu düzenekler Harry Potter filminde kullanılan düzenekler ile tıpa tıp aynıydı.

kelebek
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 09:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?