26
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Niye birinci olamadı?

Anketlerde ve bahislerde en favori isim olarak gösterilen Hadise’nin neden dördüncü olduğunu müzik otoriteleri değerlendirdi: Sesi yorgundu çıkmadı, Avrupa dansöz kıyafetini beğenmedi, reji kötüydü, komşuluk ilişkileri etkiledi. Hadise’nin neden dördüncü olduğunu müzik otoritelerine sorduk. İşte cevabı:

Özdemir Erdoğan: 4’üncülük bile fazla!

“TRT ve Hadise’nin ortak alması gereken yükü sadece Hadise’ye yüklediler. Hadise maalesef bu yükü taşıyamadı. Finaldeki performansı kesinlikle, ilk performansından daha kötüydü. Birinci olamamızın sebebi budur. Ayrıca Hadise canlı performans sanatçısı değildir. Para kazanmak için bir konserden diğerine koşup yorduğu sesine 4’üncülüğü bile fazla buldum.”

Garo Mafyan: Norveç’in şarkısı çok kötüydü

“Bu yarışmada benim komşum, senin komşun olayı var. Herkes kendi komşusuna oy veriyor. Hadise’nin sahne şovu çok iyiydi. Fakat iş çığırından çıktı. Millet komşusuna ekmek veririmiş gibi oy verdi. Hadise hak ettiği dereceyi alamadı. Hadise’nin tek hatası kıyafeti oldu. Avrupalı dansöz kıyafetini çok beğenmedi. Keşke jean pantolonuyla yarışsaydı.”

Neco: Sesi yorgundu, detone oldu

“Heyecandan mıdır bilmiyorum ama Hadise ara ara detone oldu. Belki de yorgun olduğu için. Detone olmasaydı belki sonuç farklı olurdu. Zaten Eurovision’da artek insanlar oylarının yüzde 80’inini şova diğer yüzde 20’yi de müziğe veriyor. Dün akşam birinci ve ikinci olanlar bayağı güzeldi. Bence yerlerini hak ettiler. ”

Mazhar Alanson: Azerbaycan birinci olmalıydı

“Hadise çok iyiydi. Hadise’nin başarısı onu bu kadar çok eleştirenlere cevap olmuştur umarım. Hadise ikinci veya üçüncü de olabilirdi. Norveç’i ise pek beğenmedim. Azerbeycan ondan daha iyiydi, birinci olabilirdi.”

Sezen Cumhur Önal: Norveç şarkısında ruhunu yansıttı

“Norveç’i temsil eden çocuk şarkısını çok içten söyledi. Bütün ruhunu ve yüreğini yansıttı. Bu yüzden de birinci oldu. İşte sırf bu yüzden vicdan sahibi bütün insanlar Norveç’e oy verdi. Hadise de çok iyiydi ama Norveç’in duygusu başkaydı.”

Ali Rıza Binboğa: Reji yüzünden kaybettik

“Yarı finalde bu rejiyle olmaz demiştim. Reji her şeydir. Düm Tek Tek bölümü şarkımızın ana temasıydı. Bu yakın planda çekilmediği için şarkının en vurucu o kısmı hiçbir şey ifade etmedi. TRT’nin gidip bu konuda uyarı yapması gerekirdi. Birinci olamamazın nedeni kesinlikle reji. Ses tesisatında sorun vardı. Sanki hoparlörlerden biri kapatılmış gibiydi. Bas sesi çok azdı.”

 

Vatan
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 20:49:27
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 20:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?