16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Ödüllü yönetmene kamyoncu dayağı

43'ncü Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Takva" filmiyle "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülüne layık görülen görüntü yönetmeni Soykut Turan, trafikte tartıştığı kamyonculardan kaçarken sığındığı benzin istasyonunda dövüldü.

Önce benzin pompasına çarpan Turan, istasyona gelen kamyondan inen 2 kişi tarafından darp edildi. Elmacık kemiği kırılan ve yüzüne aldığı darbelerle tanınmaz hale gelen Turan'ın Pazar günü katılması gereken 57. Berlin Film Festivali'ne de katılamayacağı öğrenildi.

Beykoz'da önceki gün saat 01.00 sıralarında meydana gelen olayda, 34 VG 0634 plakalı Nissan cipiyle Acarkent'teki evine gitmek üzere yola çıkan Soykut Turan, daralan yolda önünde seyreden ve Sinan Karatop'un kullandığı 34 VT 6153 plakalı kamyonu sollamak istedi. Turan, virajda kamyonu sollamakta zorlanınca korna ve sellektörle yol istedi. Kamyon şoförü Karatop ile yönetmen Turan arasında yol isteme yüzünden başlayan tartışma yol boyunca devam etti. Ödüllü yönetmen Turan, bu sırada kendisini sıkıştırdığı ve kamyonla kovaladığını iddia ettiği Karatop'tan kurtulmak için yol üzerinde bulunan bir benzin istasyonuna sığınmak istedi.

Kendisini kovalayan kamyondan kaçmak için hızla benzin istasyonuna giren Soykut Turan'ın aracının lastiği patladı. Turan'ı takip eden kamyon ise duramayarak benzin pompasına çarptı. Kamyondan inen 6 kişi Soykut Turan'ın üzerine yürüdü. Kamyoncularla tartışmaya başlayan Turan, olayın kavgaya dönüşmesiyle Sinan Karatop ve Yaşar Köseoğlu isimli kamyoncular tarafından darp edildi. Benzin istasyonu çalışanlarının olaya müdahale etmesiyle kamyoncuların elinden kurtarılan Turan, Amerikan Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ünlü yönetmen Soykut Turan'ın elmacık kemiğinin kırıldığı ve yüzüne aldığı darbelerle tanınmaz hale geldiği belirtildi. Öte yandan olayın ardından kayıplara karışan iki kamyonda bulunan 6 kişiden ikisi Beykoz Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Turan'ın tartıştığı kamyonun sürücüsü Sinan Karatop ve Yaşar Köseoğlu ifadesinde suçlamaları reddetti. Yakalanan kamyoncular trafikte tartıştıkları Turan'ın aşırı alkollü olduğunu kendilerine küfür ettiği için olayın büyüdüğünü iddia etti. Diğer 4 kişinin yakalanması için jandarma ekipleri soruşturmayı sürdürüyor. Karatop ve Köseoğlu, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

Festivale davetliydi

Son dönemde izleyiciyle buluşan birçok Türk filminin görüntü yönetmenliği yapan Altın Portakal Ödüllü yönetmen Soykut Turan'ın pazar günü 57'nci Berlin Film Festivalin'de gösterilecek olan Takva filmi için Almanya'ya davetli olduğu öğrenildi. Yaşadığı talihsiz olayın faili olan kamyoncuların konu edildiği "Rıza" filminin yanı sıra bir çok filmi izleme fırsatını da kaçıran Turan'ın festival programını iptal ettiği belirtildi. Festivalin "Forum" bölümünde yarışacak olan "Rıza" filminde Adana-İstanbul arasında kamyon şoförlüğü yapan Rıza'nın İstanbul'da bir suça bulaşmasıyla yön değiştiren hayatı anlatılıyor.


Mürsel Karadeniz/Zaman
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 17:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?