16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Özerk'ten ilginç iddia!

Yeni albümü "Yıkıldı Duvarlarım"ı kendi kurduğu yapım şirketinden çıkaran Tuğba Özerk, ilginç bir iddiada bulundu.

Yeni albümü "Yıkıldı Duvarlarım"ı kendi kurduğu yapım şirketinden piyasaya çıkartan Tuğba Özerk, "Lo Lo Tuğba" olarak anıldığı günden bu yana geçirdiği iki seneyi, evliliğini ve müzik piyasasındaki yerini  anlattı. Güzel şarkıcı, "Diğer şarkıcılar için sinir bozucu olduğumu biliyorum. Hem fizik hem ses donanımımın olmasını rahatsız edici buluyorlar" dedi

eni albümünüz "Yıkıldı Duvarlarım" çıktı...

- Evet bu üçüncü albümüm... "Dün Gibi" isimli ilk albümüm şirket sorunları yüzünden pek duyulmamıştı... İkinci albümüm "Lo Lo"nun ardından üçüncü albüm "Yıkıldı Duvarlarım" çıktı şimdi... Dinleyicinin uzun zamandır yakalayamadığı ve dinlemekten keyif alarak bir solukta dinleyeyeceklerine inandığım bir albüm oldu.

n "Lo Lo" hakikaten slogan gibi olmuştu...

- Evet ismimin önüne "Lo Lo" getiriyorlardı. Bana Lo Lo Tuğba diyorlardı. Rahatsızlık değil ama başka bir durum... Ben telefon açıp kendimi tanıttığımda bile "Aaa Lo Lo Tuğba siz misiniz?" diyorlar. Hatta "Lopipop şekeri" ve "Lolita Tuğba" diyen çok kadın dinleyicim var; çok komik....

n Lolita diyebiliriz, evet. Daha yaşınız kaç ki? Lolita çağlarınız geçti mi?

- Çok teşekkür ederim ben de zaten öyle hissediyorum daha lolita gibiyim ama yaş 27 oldu... Lolita dediklerinde de "Evet, evet benim" diyorum ne yalan söyleyeyim, karta kaçtım ama hálá his olarak böyleyim...

n Albümün adı "Yıkıldı Duvarlarım". Duvarlar yıkılıyor, insan hayatında sonra yeniden mi inşa ediliyor bazı şeyler?

- Yıkılmaz mı! Evet bir şarkı ismi bu fakat beni de çok iyi anlattığı için albümün ismi oldu. Gerçekten duvarlarımı yıktım, çünkü bu albümde kendi prodüksiyon şirketimi kurdum, prodüktör oldum. Repertuvarımı tamamen kendim seçtim, besteler yaptım, önemli isimlerden şarkılar aldım. Daha önce de bestelerim vardı. Ama bu albümde kendimi daha iyi buluyorum. Özellikle şarkı aldığım isimler arasında başta Şehrazat, Serdar Ortaç, Selami Şahin, Aslı Zen, Habil Ceyhan, Can Bener ve Volga Tamöz gibi önemli isimler var. Her şey tam arzu ettiğim gibi oldu. Bu nedenle yıktım duvarları, güneşe doğru yol alıyorum. Beni artık kimse tutamaz.

n Kaç yıl oldu müziğe başlayalı?

- 7 yaşında TRT çocuk korusu, ardından konservatuar ve ardından Sezen Aksu ile çalışma serüvenim başladı. İzmir Devlet Konservatuvarı, İstanbul’a gelişim ve vokalistliğe devamım 20 yıl, yaşım kadar... 2,5 yaşından beri şarkı söylüyormuşum ama 7 yaşından beri profesyonel para kazanıyorum.

BAZILARINA İNGİLİZCE DERSİ VERMEK İSTEDİM

n İzmirlisiniz ve albümdeki İzmir isimli parçanız hakikaten dokunaklı. Şehri ve aşkı yaşatıyor insana...

- İzmir şarkısının çok özel bir hikayesi var. Albüm repertuarı bittikten sonra gelen sözlerini Habil Ceyhan’ın yazdığı bir şarkı. Şarkı başladığı andan sonuna kadar hüngür hüngür ağladım ve Volga aranjesine başladı o anda. Gün bittiğinde gözlerim kan çanağı ve şarkı albümde yerini almak üzere bitmişti.

n Müzik piyasasındaki yerinizi değerlendirir misiniz?

- Bir kere iyi şarkıcı olduğumu biliyorum. İyi de beste yapmaya başladım. İyiyim yani... Müzik piyasasını genel değerlendirmem açısından şunu söyleyebilirim ki, bu kirlilikte müzik yapmaya çalışmak ve kendini anlatmak bir hayli zor iş. Bu zorluğa rağmen bu işi sürdürmemin tek sebebi müziğe olan aşkım ve beni seven insanlar. Etraftaki diğer şarkıcılar için sinir bozucu olduğumu biliyorum. Genelde kadınlar muhtemelen sinir oluyorlardır, çünkü ya fizik ya da ses donanımı olan kadınlar için ikisinin bir arada olması rahatsız edici olabiliyor.

n Peki, sizde hangisi daha ağır basıyor, güzellik mi, ses mi?

- Tabii ki şarkıcılığım ama iyi bir görünüm, güzel birşey sunmak için kolaylık yaratır. Örneğin iyi sesini, iyi görüntüsünü ve iyi şarkılarını bir araya getiren en iyi yabancı şarkıcılardan biri Beyonce. Madonna da öyle.

n Bir çocuk dünyaya getirme düşünceniz var mı?

- Evet çok seviyoruz çocukları ikimiz de. Erhan’ın zaten bir oğlu var, 20 yaşında, Erdu. Eşim babalığı gençken yaşamış. Umarım bir zaman sonra bizim de bir çocuğumuz olacaktır. Bu işler kısmet!

n Güzel bir kadınsınız. Televizyon ve sinema dünyası size teklifleriyle gelmiyor mu?

- Daha önce bir dizi deneyimim var. "Böyle mi Olacaktı?" isimli dizide bir yıl boyunca oynadım. Birkaç dizide misafir oyuncu olarak oynadım. Bir sinema teklifi gelmişti. Başrolünde Şener Şen’in oynadığı... Yavuz Turgul’un çekeceği bir projeydi, şu anda ertelendi. "Karaağaç" dizisinde Keremcem’le birlikte oynamam için teklif geldi, Kapadokya’da çekiliyordu ve ben albüm için stüdyodaydım, olmadı...

n Albüm kitapçığında bazı şarkıların İngilizce bölümleri de var. Neden?

- Bir iki şarkıda batıya dönük bir yüzümüz olduğunu hissettirebilmek en önemli nedenlerinden biri. İkincisi ise sonradan öğrenilme, bozuk aksanlı İngilizceleriyle yurtdışına açılacaklarını sananlara İngilizce dersi.

Evliliği yeni algılıyorum

- Kıbrıs’a gelin gittiniz. Eşiniz bir işadamı, Erhan Kiani. İstanbul-Kıbrıs arası mekik dokumak zor mu?

Burada yaşıyoruz ama orada da ev aldık. Girne’de ev aldık ve oraya da gidip yerleşeceğiz. Eskiden sıkılıyordum ama şimdi arkadaşlarım da oluşmaya başladı. Evlilik henüz çok yeni. Ağustos 18’de bir yıl dolacak. Evliliği yavaş yavaş algılıyorum. Daha önce sinirlendiğinde çekip gidebilme ihtimalin varken, şimdi sinirlensen de aynı evin içinde birbirine bakabilmeyi öğreniyorsun. Erhan’ın benden 14 yaş büyük olması, onun olgun tavrı bana evliliği öğretti ve sevdirdi. İlk zamanlar bunu anlamıyordum.

Saf kızı oynayabilirim

n Esprili bir kadınsınız. Bir sitcom’da oynamak ister misiniz?

- Evet kesinlikle bir sitcomda oynamak isterim. Gerçek hayatımda da çok komik bir insanım, çok gülüyoruz ve eğleniyoruz. Bizim ekibin diyaloglarını not etsem zaten bir sitcom çıkar. Hayata eğlenmeye geldik ve ağlamaktan uzak olalım. Sakar, komik, beceriksiz bir kadın tiplemesi bana uygun. Ya da mühim bir ailenin saf bir kızını da oynayabilirim. Mesela benim ailemle de diyaloglarım çok komik. Tek çocuğum ama geniş bir aileyiz, İtalyan ailesi gibiyiz...

Dilek DALLIAĞ / Kelebek
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2007 Cuma 08:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?