28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

Paparazziye spor molası

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), aralarında Paparazzi, Sabah Sabah Seda Sayan ve Benimle Dans Eder misin'in de yer aldığı 6 programa, ücretsiz yayınlanmak üzere 17 dakikalık Badminton Eğitim CD'si gönderdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, federasyon tarafından hazırlanan CD'nin, zaten daha önceden RTÜK'te kabul edildiğini ve ardından ilk olarak 3 Temmuz 2006'da Show TV'de “Serap Ezgü ile Biz Bize” programında ikame yayın olarak gösterildiğini söyledi.

RTÜK'ten onay aldıkları için çok mutlu olduklarını belirten Özmekik, Doğu, Bursa Olay ve Denizli gibi bir çok yerel televizyon kanalında yayınlanan CD'nin, badminton sporunu tüm Türkiye'de tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla hazırlandığını kaydederek, “Dakikasına milyarlarca YTL isteyen televizyonlarda 17 dakikalık Badminton Eğitim CD'sinin ücretsiz yayınlanması, Badminton camiası açısından büyük bir kazanımdır” dedi. 

TENİSE BENZEYEN BİR OYUN

Kaz tüyünden yapılan bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton , topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalı.

Badminton, kolayca öğrenilebilen, bütün yaş grubunda insanların yapabildiği, bir spor.

Şiddet içermemesi, oynaması ve seyredilmesinin zevkli olması nedeniyle, bayanların da ilgisini çeken bir oyun.

Tenis oyunları gurubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir net(file) bulunur, dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar, topu(tüytop) oldukça zararsızdır, böylece yaralanma veya sakatlanma riski en düşük etkinliklerden.

Her yaşta ve her performans düzeyinde oynanır ve zevk verir, kişiyi zorlamaz, aşırı yüklenmenin kötü sonuçları oluşmaz. Özellikle ayak hareketleriyle sahayı tutma ve hamleleriyle ata sporumuz kılıç kullanmaya benzetiliyor.

CD'yi yayınlayan kanallara sonsuz teşekkürlerini sunan Özmekik, CD'nin şimdi de, aralarında Paparazzi, Sabah Sabah Seda Sayan ve Benimle Dans Eder misin'in de yer aldığı 6 programa gönderildiğini anlatarak, “Ancak bu programlar CD'yi yayınlamamak için mahkemeye başvurdu. Mahkeme sonunda CD'nin yayınlanması yönünde bir karar çıkacak ve kararın hemen ardından CD yayına konacak. Aksi takdirde, bu programlara karartma uygulanacak” diye konuştu.

Söz konusu 6 program ve CD'nin yayınlanması greken koşullar şöyle:
TV Program Gün Saat
------------------------------------------------------
1.Star Paparazzi Pazar 13.30
2.Show TV Reklam süresi Her gün A.haber bülteni sonrası
3.Star Objektif Perşembe 23:40
4.Kanal D S.S.Seda Sayan Hafta içi her gün 10:30
5.Kanal D B.Dans Eder misin Cumartesi 20:00
6.Star A.haber bülteni Her gün 18:45


ajanslar
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 18:17:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?