16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Perişan olduk

Balet Tan Sağtürk, Antalya'da iki yıl önce işadamı Fikri Şirin'i kemerle boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kerdeşi Han Taygun Sağtürk'e verilen ömür boyu hapis cezası yüzünden, sıkıntılı günler geçiriyor.

Bir süre önce açık kalp ameliyatı geçiren Sağtürk, "Annem ve ben çok üzüldük. Temyize başvuracağız. Ben kardeşimin suçsuz olduğuna inanıyorum" dedi.Antalya'da iki yıl önce işadamı Fikri Şirin'i kemerle boğarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan balet Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk, Kevser Çiftçi ve Orhan Bıyık'a "Nitelikli insan öldürme" suçundan geçtiğimiz hafta ömür boyu hapis cezası verilmişti.

Sanıklar ayrıca, "yağma" suçundan beşer yıl, "kredi kartını kötüye kullanma" suçundan birer yıl 15 gün ve 820 YTL para cezası, kişi hürriyetini yoksun bırakmak suçundan da üçer yıl dört ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Kardeşinin müebbet hapse çarptırılmasına çok üzüldüğünü belirten Tan Sağtürk, "Bütün aile perişen olduk. Annem iki yıldır çok zor günler geçiriyor. Bir yandan kardeşimin durumu, bir yandan benim kalp ameliyatı geçirmem... Her şey üst üste geldi. Dimdik ayaktayız ama içimiz kan ağlıyor" dedi.


Sevgilisi aldı diye yazmayın

"Binbir Gece" dizisinin Şehrazat'ı Bergüzar Korel, Nişantaşı Marca Restaurant'ta arkadaşlarıyla yemek yedi. Korel, çıkışta kendisini bekleyen gazetecilere, geçtiğimiz günlerde aldığı cipi için, "Ne olur sevgilisi aldı diye yazmayın" ricasında bulundu.

Geçtiğimiz yaz kalbindeki delik nedeniyle açık kalp ameliyatı olan Tan Sağtürk, aşırı heyecanlanmaması ve üzülmemesi gerektiğini belirterek, "Zaten mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası bana yavaş, yavaş alıştırılarak söylendi. İyiyim, sevdiklerim ve ailem için iyi olmaya çalışacağım. Ben yüce Türk adaletine güveniyorum" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ben ömür boyu hapis cezasını duyar duymaz hemen kardeşimi aradım ki, bugüne kadar defalarca kendisiyle konuştuk, görüştük. Ben ve annem bu cinayeti Han'ın işlediğine inanmıyoruz. Biz oun suçsuzluğuna inanıyoruz. Mahkemenin verdiği karara saygımız sonsuz. Ama temyiz hakkımızı kullanacağız. Çünkü ben ve annem kardeşimin suçsuz olduğuna, cinayet işlemediğine inanıyoruz. Çünkü olayın nasıl gerçekleştiğini bize defalarca anlattı. Bize, hele hele anneme asla yalan söylemez. O, girdiği kötü yolda tehditkar bir rol üslenmiş, o kadar. Ben öyle kanaat getiriyorum. Temyiz hakkımızı kulanacağız. Bu da bir yıl demek. Umarım her şey istediğimiz gibi olur. Son iki yıldır ailecek çok zor günler yaşadık. allah bu üzüntüleri düşmanımın başına bile vermesin..."

Kelebek
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 10:01:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?