22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Rock'çılara yasak!

MTV Türkiye, bu kez de Funda Arar, Kıraç ve Haluk Levent'e ambargo koydu.


Geçtiğimiz yıl Sezen Aksu ve Ajda Pekkan'ın kliplerini yayınlamayarak tüm tepkileri üzerine çeken MTV Türkiye yöneticileri, Haluk Levent, Funda Arar ve Kıraç'ın kliplerini yayınlamama nedenini, "Şarkıları çok fazla Anadolu rock" olarak açıklıyor.

YASAKLI SANATÇILAR TEPKİLİ


Haluk Levent: Bence MTV yönecilerinin politikaları çok doğru. Hepimizi bir kalıba sokmaya çalışıyorlar. Anadolu ritimleri bu kalıbın çok dışında, bizler zaten onlara göre müzisyen de değiliz, hatta hiçbir şeyiz onlar için. Ben şahsım olarak hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Zaten beni PowerTürk'de yayınlamıyor. Herkes benim ABD karşıtı şarkılarımı da biliyor. Niye beni yayınlasınlarki... Benim de böyle bir talebim zaten olmadı, bundan sonra da olmayacak.

Funda Arar: Ben müziğe kalite getirmesi açısından MTV'nin Türkiye'ye gelmesine çok sevinmiştim. Ama onların formatları bir tarza yönelik. Neticede Türkeye'nin MTV'si olarak algılamıyorum. Onlara bu konuda saygı duyarım. İngiltere de daha önce Türkiye sanatçılarından liste yapıp yayınlıyorlardı. Şu an neden böyle bir karar alındı, bilemiyorum. Kendileri bilirler, onlar bize uygun format versinler, biz de ona göre şarkı yapalım. 


Kıraç: Beni yayınlayan kanallar var. Türkiye'nin her köşesini geziyorum, dikkatimi bile çekmemişti. Ne yapalım canları sağolsun, haberim yoktu, sizden öğrendik. Gerekirse onlara uygun şarkı yaparız.

Demirhan HARARLI /Kelebek
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 08:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?