22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Şebnem siyasete soyundu!

Önce Tuğba Özay, şimdi de Şebnem Schaefer... İkisi de DYP üyeliğiyle siyasete soyundu. Önceki gün bir törenle Genel Başkan Mehmet Ağar’dan rozetini alan Schaefer, aktif olarak siyasete girmeye hazır

'DYP’ye uğur getireceğim Ağar başbakan olacak'

“Siyaset de yaparım, bikinili poz da veririm” sözleriyle politikaya iddialı bir giriş yapan Şebnem Schaefer’ın idolü, eski başbakanlardan Tansu Çiller. “Annem ben küçükken hep onun gibi olmamı söylerdi” diyen 23 yaşındaki ünlü manken ve oyuncu, Türkiye’nin AB üyeliğinden önümüzdeki seçimlere kadar fikirlerini anlattı. Schaefer’ın hedefi ise başbakanlık koltuğu!

* DYP’ye üye olarak siyasete el attınız. Teklif mi aldınız yoksa bunu siz mi talep ettiniz?
Benim Tansu Çiller’e büyük bir hayranlığım var. Bunu söylerken, DYP İlçe Başkanı’ndan bana teklif geldi. Ben de hemen kabul ettim ve üye oldum. Rozetimi de Sayın Genel Başkan Mehmet Ağar taktı. Beni çok güzel karşıladılar, böyle karşılayacaklarını tahmin etmiyordum.

‘İDOLÜM ÇİLLER’

* Almanya’da Hıristiyan Demokrat Parti’ye üyesiniz. Siyasete merakınız nereden geliyor?
Aslında birkaç yıl öncesine kadar çok fazla ilgim yoktu. Ancak annem bana her zaman ‘Tansu Çiller gibi ol’ diyordu, ben de ‘yapamam’ diyordum. Almanya’da güzellik yarışmasına girdikten sonra Hırıstiyan Demokrat Parti’den teklif geldi ve gençlik koluna girdim. Orada Türkiye ile alakalı işler yapmak istedim. Ama sonra Türkiye’ye dönünce, burada birşeyler yapmaya karar verdim. Küçükken de hep ‘diplomat olurum’ diyordum, birşeyi 40 kez söylersen olurmuş...

* Bir yandan Hıristiyan Demokrat Parti’ye üyeliğiniz devam edecek mi?
Beni sürekli çağırıyorlar toplantılara... Ama zamanım yok. Üyeliğim devam edecek ama önce DYP geliyor.

* Hıristiyan Demokrat Parti’ye üye olduğunuzda, ‘Türkiye’de siyaset yapmak istemiyorum’ demiştiniz. Fikrinizi ne değiştirdi?
Bana uzak geliyordu Türkiye. Ama bir yıldır Türkiye’deydim, her şeyi daha iyi görebildim. Demek ki fazla büyük konuşmamak lazım.

Milletvekili OLACAK

* Siyasette hedefiniz nedir; milletvekilliği, başbakanlık?
Şu anda 23 yaşındayım. 25 yaşından sonra adaylığımı koyabilirim. Ama ben yavaş yavaş adım atacağım. Şimdi kendimi geliştiriyorum. Sürekli kitaplar okuyorum. 25 yaşından sonra da milletvekilliğine adaylığımı koymayı düşünüyorum.

* Şimdi olsa ilk icraatınız ne olurdu?
Kadınlarla ilgili bir şeyler yapmak istiyorum, Avrupa Birliği ile ilgili birşeyler yapmak istiyorum. Almanya’yı da Türkiye’yi de takip ediyorum. Kadınların ve gençlerin siyasete atılmasını istiyorum. Eğitime ve sağlık üzerine çalışmalar yapardım.

Bikinili pozlara devam

* Bugüne kadar birçok sansasyona imza attınız ve çok eleştirildiniz. Bu konuda da eleştiri alacağınızı düşünüyor musunuz?
O dönem öyleydi belki ama rozet takma
töreninde birçok kişi beni anlamış artık. Çok güzel karşılandım orada. Halkın tepkisini daha iyi görebiliyorum. O günler geride kaldı artık.

* Mankenlik devam edecek mi?
Evet, devam edeceğim mesleğime. Mankenlik ve oyunculuk aynı şekilde devam edecek.

* Çizginizde herhangi bir değişiklik olacak mı? Mesela bikinili poz verecek misiniz?
Normal hayatımda çok dekolte giymiyorum. Nasıl gidiyorsa devam edeceğim. Mankenliğe de devam edeceğim. Bikinili poz da vereceğim, siyaset de yapacağım. O benim mesleğim. Ne azını ne fazlasını yapacağım.

‘Ağar çok sempatik’

* Mehmet Ağar’ı bir genel başkan olarak nasıl buluyorsunuz?
Çok sempati duyuyorum kendisine. Önceki gün tanıdım kendisini ve çok sevdim. Kesinlikle başbakanlık vizyonu var. Bu herkeste yok. Yumuşak ve halka inebiliyor. O açıdan da hoşuma gitti. Eşini de sevdim, birbirlerine çok yakışıyorlar. Bir ülkenin başbakanının eşi çok önemlidir. Türkiye’nin vizyonu açısından da iyi olacağını düşünüyorum. Atatürk’ün yolunda olduğu için daha da büyük bir sempati duyuyorum.

* Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği hakkında ne düşünüyorsunuz?
Girebilir ama zaman alır. Türkiye için çok erken diye düşünüyorum. Önce eğitim ve sağlık konularında radikal değişiklikler yapılmalı Türkiye’de.



Gülden AVUÇ/vatan
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 14:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?