22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Seda Akman: Çok pişmanım

Uyuşturucu davası kapsamında aralarında "Emret Komutanım" dizisi oyuncusu Seda Akman ve Durul Bagan'ın da bulunduğu 14 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mahkemede, uyuşturucuyu temin ettiği iddia edilen tutuklu sanık Ergün Tükkan suçlamaları reddederken, dizinin başrol oyuncusu Seda Akman uyuşturucu kullandığı için "çok pişman olduğunu" söyledi.

Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4'ü tutuklu, 13 sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Ergün Tükkan, uyuşturucu madde alışkanlığının olmadığını iddia etti.

Kız arkadaşından ayrıldıktan sonra birkaç kez uyuşturucu kullandığını ifade eden Tükkan, "Uyuşturucuyu tutuklu sanıklardan Özkan O., eski futbolcu Uche ve Bingöllü Umut isimli şahıslardan alıyordum." iddiasında bulundu.

Cumhuriyet Savcısı, "Seda Akman uyuşturucuyu sizden aldığını söyledi? Buna ne diyorsunuz? demesi üzerine Tükkan, "Ben uyuşturucu ticareti yapmadım. Bu illetten kurtulmak istiyorum. Pişmanım" diye konuştu.

Uyuşturucuyu 5 senelik arkadaşı Ergün Tükkan'dan alıp kullandığını belirten sinema ve tiyatro oyuncusu Seda Akman, 3 - 4 defa uyuşturucu kullandığını söyledi.

Tükkan'dan parayla uyuşturucu satın aldığını ve denemek, eğlenmek amacıyla arkadaş ortamında uyuştucuru kullandığını kaydeden Akman, "Bir evdeki partiye ben de katıldım. Uyuşturucu kullandığım için kendime büyük zarar verdiğimi düşünüyorum. Başımdan geçen bu olaylar, bana tecrübe oldu. Hayatımda artık uyuşturucu diye birşey yok. Müptela derecesinde bağımlılığım yok" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısının Seda Akman'a "Hangi arkadaş ortamında uyuşturucu kullandığını" sorması üzerine Akman, bilgi vermek istemediğini söyledi. Savcının "Can güvenliğin olmadığı için mi? yoksa arkadaşların sanatçı diye mi konuşmuyorsun?" diye sorması üzerine Akman, "Sanat dünyası ile ilgisi yok. Arkadaşlarımın uyuşturucu bağımlısı olduğunu düşünmüyorum" şeklinde cevap verdi.

Uyuşturucu kullandığına dair bir ifadede bulunmayan Durul Bagan, savcılıkta ve jandarma karakolundaki ifadelerini tekrarladığını ve ifadelerinin doğru olduğunu söyledi.

Suçlamaları kabul etmeyen Seda Akman'ın ablası Eda Akman, hayatında 1-2 kez uyuşturucu kullandığını kaydetti. Uyuşturucuyu 6 senelik arkadaşı olan Ergün Tükkan'dan temin ettiğini anlatan abla Eda Akman, "Tükkan'dan uyuşturucu aldığı yerden, kendime uyuşturucu almasını istedim ve 120 YTL verdim. 1-2 kez Tükkan ile birlikte uyuşturucu kullandık. " dedi.

Ergün Tükkan'ın ağabeyi Gürkan Tükkan'ın uyuşturucu işini para kazanmak amacıyla yaptığını bilmediğini ifade eden abla Eda Akman, "Gürkan Tükkan'ın uyuşturucu ticaretini yaptığını bilseydim onunla arkadaşlık etmezdim." diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı'nın "Arkadaş-arkadaşa zarar verir mi? Bu nasıl bir arkadaşlık" diye sorması üzerine abla Eda Akman, "Ben kimseye zarar vermedim. Ben kendime zarar verdiğimi düşünüyorum." şeklinde cevap verdi.

Halkla ilişkiler şirketinde çalıştığını ifade eden tutuksuz sanık Selma Yavuz, Jandarma tarafından dinlenen telefon konuşmalarının yanlış anlaşıldığını iddia etti. Hayatı boyunca uyuşturucu kullanmadığını belirten Yavuz, "Uyuşturucu ile hiçbir ilgim yoktur. Yanlış anlaşılan telefon görüşmelerinde aslında alkol kullanmaktan bahsetmekteydim." ifadelerini kullandı.

Duruşma sonunda mahkeme heyeti, tahliye taleplerini reddederken, duruşma dosya eksikliklerinin giderilmesi için ertelendi.

sabah
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 16:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?