27
Mayıs
2024
Pazertesi
MAGAZİN

Seda Sayan, yol ayrımında

Hafta içi her sabah Kanal D’yi açınca karşılarında “Sabahların Sultanı” Seda Sayan’ı görmeye alışık olanlar pazartesi sabahı o saatte ekranda “Aşk-ı Memnu”yu görünce şaşırdılar...
Çok geçmeden Kanal D ekranındaki bu sürpriz gelişme internet sitelerine yansıdı.
Kimi internet sitesi Seda Sayan’ın hastalığı nedeniyle ekrana çıkmadığını yazdı, kimi “Sabahların Sultanı”nın yapım şirketi Sinevizyon’un Kanal D’ye noter getirip, Seda Sayan’ın canlı yayına çıkmamasını kayıtlara geçirdiğini yazdı.
Pazartesi sabahı Kanal D’deki canlı yayına “hasta” olduğu gerekçesiyle çıkmadığı iddia edilen Sayan, aynı günün akşamı Siyaset Dergisi’nin düzenlediği ödül törenine katıldı.
Öğlen canlı yayın yapamayacak kadar “hasta” olan biri, birkaç saatte dirilip Ankara’ya gider mi?

Demek ki ortada başka bir “hastalık” var. Sayan’ı “hasta” eden sebepler de şunlar:
Sayan’la, yapım şirketi Sinevizyon’un arası hayli zamandır “limoni”ydi...
Çünkü Sayan, aynı saatlerde Star TV’de ekrana gelen Petek Dinçöz’ün “Arım Balım Peteğim”in de yapımcısı olan Sinevizyon’un programına eskisi kadar özen göstermediğini düşünüyordu, ama aralarında “kapı gibi” bir sözleşme olduğu için de onlarla çalışmaya devam ediyordu.
Ne zaman ki Sayan, Sinevizyon’un yükümlülüklerini yerine getirmediği kanaatine vardı, hemen ihtarnameyi gönderip, sözleşmeyi tek taraflı feshetti...
Sayan’ın 15 Nisan’da sözleşmeyi tek taraflı feshettiğine dair ihtarnameyi alan Levent Altınay, hemen Kanal D’nin yolunu tuttu. Tarafların Kanal D’de saatler süren toplantısından olumlu bir sonuç çıkmadı.
Kanal D yöneticileri Sayan’a hiç değilse sezon sonuna kadar Sinevizyon’la devam etmesini istedi, ama o geri adım atmadı. Ve Sayan, bu konuda ne kadar kararlı olduğunu da bu hafta canlı yayına çıkmayarak gösterdi.
Peki şimdi ne olacak?

Artık “gece şovu” yapmak istiyor
Yaptığım bir dizi görüşmeden edindiğim izlenim şu:
Kanal D, “Sabahların Sultanı”nı içyapıma dönüştürürse Sayan, 4 Mayıs’tan itibaren sezon sonuna kadar hafta için her sabah yine ekranda olur.
Aksi takdirde, “Yolcudur Abbas, bağlasan durmaz”... Sayan da zaten sabah programı yapmaktan da sıkıldı.
Gündüz kuşağında kendi çapında bir devrim yapan Sayan, şimdi aynı şeyi gece şovu yaparak da başarmak istiyor.
Kanal D yöneticileri ise “Pişmiş aşa su katmaya ne gerek var? Taş yerinde ağırdır” diye Sayan’dan “Sabahların Sultanı” olarak yararlanmak istiyor.
Şayet Kanal D, bu fırsatı verirse Sayan kalacak.
Eğer bu mümkün olmaz ise Sayan, yeni genel müdürüyle atağa kalkan ulusal kanaldan aldığı teklife “evet” diyecek.
Gerçi o kanalın Sayan’a yaptığı iki yıl garantili iş teklifi de “Sabahların Sultanı” gibi gündüz kuşağı programı...
Bu teklifi kabul etmesi için araya (adı bende saklı), eski bir bakan olan ve kısa bir süre önce partisinde üst düzey bir göreve gelen bir siyasetçi girince Sayan’ın kafası iyice karıştı.
Kanal D’den kazandığı para sayesinde her yıl sanatçılar arasında vergi rekortmeni olan Sayan, “Taş yerinde ağırdır” deyip kalır mı, yoksa bu teklife evet mi der, şimdiden kestirmek zor.
Ama şurası kesin ki Sayan, Kanal D’deki özgürlüğünü, bir dizi kuralı ve tapusu olan o kanalda bulamayacak.
O kanal, yılların “Bacınız Seda”sını birkaç haftada “Sayın Seda Sayan Hanımefendi” formatına sokar ki bu da Seda Sayan’ı sıkar... Benden söylemesi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 10:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?