25
Mayıs
2024
Cumartesi
MAGAZİN

'Şeker kıyak' sorgusu

Türkiye genelinde şeker fabrikalarında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın özel şoför tuttuğu iddia edilen sanatçı Fulden Uras, emniyette ifade verdi.

Öğle saatlerinde avukatı Handan Bakbak Özdemir ile birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Uras, yaklaşık 2 saat ifade verdi. İfade işleminin ardından Uras ve avukatı emniyetten ayrıldı. Emniyetten çıkarken basın mensuplarına açıklama yapan Uras'ın avukatı Handan Bakbak Özdemir, "Arabadan bahsediliyor, ne diyeceksiniz?" şeklindeki bir soru üzerine "Hayır öyle bir şey yok. Fulden Hanım'ın yıllardır arabası var. Kendi emeği ile aldığı arabadır. Soruşturma çok geniş tutulduğu için, telefona takılan isimler içinde yer aldığı için, yoksa özel bir irtibatı yok. Bilgisine başvurulacak isimler var. Aralarında Funda Hanım da var" dedi.

Bahsi geçen otomobilin kendisine ait olduğunu ifade eden Fulden Uras ise Vedat Ali Özışık'ı yıllardır tanıdığını ve aile dostu olduklarını söyledi. Uras, "Ne zamandır tanıyorsunuz?" şeklindeki bir soruya, "Yaklaşık 10 yıldır tanıyorum. Annem çok daha iyi tanıyor. Esas, annemin dostudur" şeklinde yanıt verdi. Kendisine karşı hiçbir suçlama olmadığını vurgulayan Uras, "Oturduğumda tanık olarak ifademin alınacağını söylediler. Hiçbir suçlama yok. Özışık'la ilgili sorular sordular. Yanında çalışanların isimlerini sordular. Hiç kimseyi tanımadığım için gereken cevabı zaten ben verdim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 15:06:04
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 09:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?