22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Senfonik ezan tartışması

Her Ramazan ayıyla birlikte birlikte başlayan ezan tartışmasının fitilini, bu kez Alişan ateşledi.

Senfonik ezan tartışması

Her Ramazan ayıyla birlikte birlikte başlayan ezan tartışmasının fitilini bu kez "Senfonik Çağdaş İlahiler" adlı bir albüm çıkaran Alişan ateşledi. 87 kişilik senfoni orkestra ve korosuyla ilk kez "Senfonik Ezan" seslendiren Alişan'ın, bu albümünün büyük bir tartışma çıkarması bekleniyor.

Dini müziğin artık tek sesli ilkel sound’lardan çıkartılıp 87 kişilik dev senfoni orkestra ve korosuyla ve solist Alişan’la, birleştirilerek tüm dünyaya evrensel çağdaş bir örnek sunduklarını belirten Erol Köse" Çağdaş , ileri görüşlü zihniyetinin evrensel boyutta da tüm dünyaya sunulacak kalitede müzik yapılabileceğinin simgesi olan bu albüm aynı anda 57 ülkede piyasaya sunulacak.

Dini müziğin artık tek sesli ilkel sound’lardan çıkartılıp 87 kişilik dev senfoni orkestra ve korosuyla ve solist Alişan’la, birleştirilerek tüm dünyaya evrensel çağdaş bir örnek sunulmaktadır. İslam aleminin yanında diğer medeniyetlere de müziğin o birleştirici gücüyle sunulan albümün ses getirmesi bekleniyor"dedi.

Müezzinlik imtihanını geçemez

2001Yılında bir televizyon programında Müezzinler Cemiyeti Başkanı Halil Akıncı, canlı yayında ezan okuyan Alişan'ın sesini beğenmemiş "'ses imtihanını geçer ama müezzinlik imtihanını geçemez" demişti.

Kelebek
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2007 Cuma 12:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?