19
Mayıs
2024
Pazar
MAGAZİN

Sezen Cumhur Önal'a nişan

İtalya, şarkı sözü yazarı ve radyo televizyon programcısı Sezen Cumhur Önal'a "Ordine della Stella della Solidarieta" nişanı ve "Cavalier" unvanı verdi.

Önal yaptığı açıklamada, "aranjman" dönemi sırasında kendi yazdığı Türkçe şarkıları 45 devirli plaklara okuyan İtalyan şarkıcıları Mina, Peppino di Capri, Tony Cuchiara, Peppino Gagliardi, Elsa Quatra, Mario Zelinotti ve Luigi Tenco'nun eserlerini Türk ve İtalyan uluslarının geleneksel dostluğunun simgesi olarak değerlendiren İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve Başbakan Romano Prodi tarafından "Ordine della Stella della Solidarieta" nişanı ve "Cavalier" unvanı ile ödüllendirildiğini belirtti.

Sezen Cumhur Önal, Türkiye'nin AB üyeliğine hazırlandığı bir dönemde İtalyan devletinden bu unvan ve nişanı almanın kendisini gururlandırdığını kaydetti.

Önal, Türk-Fransız dostluğuna yaptığı katkılardan dolayı da geçen yıl Fransa tarafından, bu ülkenin sanat ve edebiyat alanındaki en yüksek ödülü olan "L'Ordre Des Arts Et Des Lettres" nişanı ve "Chevalier" unvanı ile ödüllendirilmişti. 

Fransa'da ayrıca "ulusal rock şarkıcısı" Johnny Hallyday'in aralarında Önal'ın sözlerini yazdığı "Altın Yüzük" ve "Yeşil Gözleri İçin" adlı şarkıların bulunduğu ve Türkçe söylediği 276 CD'den oluşan 500 şarkılık bir setin de yakında piyasaya çıkacağı açıklanmıştı.


aa
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 16:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?