31
Mayıs
2024
Cuma
MAGAZİN

Son bir yılda 60 dizi yayından kaldırıldı

Kanallararası rekabet öyle bir hal aldı ki, bir dizi başlarken diğeri yayından kaldırılıyor. Üstelik bu projeler için milyonlarca lira gözden çıkarılabiliyor. Yapımcı firmalar, diziler için kanallarla 13'er bölümlük anlaşmalar yapıyor.

PARALAR HAVAYA UÇTU

Ancak buna rağmen pek çok projeye üçüncü, dördüncü bölümden sonra yol veriliyor. Bazı diziler ise ilk bölümden sonra bitiyor. 2007-2008 sezonunda reyting kurbanı olan dizilerin sayısı 60'ı buldu. Bu diziler için 13'er bölümden anlaşma yapıldığı, her birinin yaklaşık 200 bin dolar maliyetli olduğunu düşünürsek, yaklaşık 150 milyon doların havaya uçtuğu ortaya çıkıyor.

DİZİ EKİBİ ETKİLENİYOR

Yapımcılara göre bu tablo daha da kötüleşip seneye 250 milyon dolar civarında olacak. Dizilerin bu şekilde kurban edilmesinden en çok çekim ekibi ve oyuncular etkileniyor. 24 saat çalışan ekip bir anda alınan kararla yıkılıyor.

İŞTE EKRANLARA VEDA EDENLER

Kuzey Rüzgarı (Show), Kelebek Çıkmazı (atv), Zoraki Koca (Kanal D), Aşk Kapıyı Çalınca (Star), Komiser Nevzat (atv), Oyun Bitti (Kanal D), Sinekli Bakkal (atv), Dağlar Delisi (Star), El Gibi (atv), Ertelenmiş Hayatlar (atv), Fedai (Kanal D), Fesupanallah (atv), Kartallar Yüksek Uçar (Fox), Oğlum İçin (Show tv), Pusat (Show tv), Senin Uğruna (Fox), Mahşer (atv), Eksik Etek (Show), Acemi Cadı (Star), Sana Mecburum (Star), Tatlı İntikam (Star), Leylan (Star), Yersiz Yurtsuz (atv), Geniş Zamanlar (Star), Şöhret (atv), Zeliha'nın Gözleri (Star), Cennet Mahallesi (Show), Benden Baba Olmaz (Star), Fikrimin İnce Gülü (Star),İki Yabancı (atv), Aşk Eski Bir Yalan (Fox), Senden Başka (atv), Hayal ve Gerçek (Star).

Bugün
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 07:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nur nur IP: 193.255.96.xxx Tarih : 31.01.2008 10:25:22

Eskiden tek kanallı televizyon izlerken haftada bir konulan türk filmlerini özlemle beklerdik.Şimdi birbirinin aynı diziler aşk entrika.Dikkat çekmek için ne yapacaklarını şaşıyorlar.Romanlar günümüze uyarlanıp öff be dedirtecek kadar uzadıkça uzuyor.Yani tv lerde doğru dürüst seyredilecek bişey yok .