28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

'Süper Star'la hayalkırıklığı

sibel tüzün51. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye 91 puanla İrlanda'nın ardından 11. oldu. Finlandiya, yarışmada birinciliği elde etti. Türkiye ilk 10 içine giremediği için önümüzdeki yıl yine yarı finalde yarışmak zorunda kalacak.

Yarı finaldeki gibi modacı Erol Albayrak'ın hazırladığı 3 kilo kristal boncuklardan oluşan yarı oryantal yarı modern kostümle sahneye çıkan Tüzün, karanlık sahnede ten rengi kostümüyle parladı.

Canlı yayında iyi bir performans gösteren ve kendisini sıkmayan Tüzün, İngiliz koreograf Gary Lloyd'un hazırladığı dansla Glenn Ball, James Robinson, Scott Marshall ve Arthur Gourounlian adlı dansçılarla sahnede boy gösterdi.

Salonda bulunan 13 bin kişiyi şarkının ortasında oryantal dansıyla coşturan Tüzün, dansın hemen arkasından 4 genç erkekle birlikte bir yıldız oluşturdu.

Şarkının sonunda özellikle Yunan, Türk, İsrailli, Finlandiyalı ve Azerbaycan bayrağı taşıyan seyirciler, Tüzün'ü ayakta alkışladı.

Öte yandan, yarışmada en çok dikkati çeken ve 2 gündür Yunanistan'da olay olan Finlandiyalı grup Lordi birinci olarak ülkesine ilk kez bu heyecanı yaşattı. 

Sibel Tüzün: ``Yarışmadan sonra sabaha kadar ağladım`` 

Yunanistan`ın başkenti Atina`da yapılan 51. Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye`yi ``Süper Star`` adlı parçayla temsil eden Sibel Tüzün, yarışmadan sonra sabaha kadar ağladığını söyledi.

Tüzün, yaptığı açıklamada, yarışmada en çok Yunanistan`ın Türkiye`ye 3 puan vermesi ve Kıbrıs Rum Kesimi, İspanya ve Finlandiya`nın Türkiye`ye hiç oy vermemesine üzüldüğünü belirterek, birinci olan Finlandiyalı Lordi grubunun kazanmasını kimsenin beklemediğini kaydetti.

Lordi`nin yarışmanın galibi olması hakkında, ``hepimiz şok olduk, hayal kırıklığına uğradık`` diyen Tüzün, ``Biz bu yıl güzel kadın ile güzel bir şov ortaya koymak istedik. Demek ki bu yıl erkek ve çirkin yaratıkların yılıymış. Bana göre Lordi, şovunu video oyunlarından esinlenerek hazırladı ve oylarını yine bilgisayarla cep telefonlarına çok hakim olan 13-22 yaş grubundan topladı`` diye konuştu.

Yunanistan ve Türkiye`den Lordi`ye oy çıkmasına çok şaşırdığını ifade eden Tüzün, grubun şovuna iyi hazırlandığını söyledi.

Sibel Tüzün, gelecek yıl yapılacak Eurovision şarkı yarışmasının ``sirke döneceğini ve çocuklara yönelik koreografiler hazırlanacağını`` ifade ederek, ``Finlandiya 2007 Eurovision Şarkı Yarışması tehlikeli bir oyuna dönüşecek`` dedi.

Bu arada, Sibel Tüzün, bugün Yunanistan`ın Alfa televizyonuna yaklaşık 10 dakika konuk oldu ve Yunanca bir şarkı seslendirdi.




.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2006 Pazar 14:00:45
Güncelleme :21 Mayıs 2006 Pazar 14:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?