22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Tarihin en pahalı boşanması

İngiliz futbol kulübü Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramoviç eşi İrina'dan boşandı. Abramoviç'in sözcüsü John Mann, Rusya'da boşanan çiftin çocuklar ve mal paylaşımı konularında da anlaşmaya vardıklarını belirtti. 

Bu anlaşmanın işadamına ne kadara mal olduğu belli değil. 

Ancak uzmanlar eski bir hostes olan İrina Abramovic'in, işadamanın 11 milyar sterlinlik servetinin yarısı olan 5. 5 milyar Sterlin (15 Milyar YTL) alabileceği belirtiliyor. Bu tarihin en pahalı boşanma davası olarak da tarihe geçti.

Abramoviç'in sözcüsü John Mann, Rusya'da boşanan çiftin çocuklar ve mal paylaşımı konularında da anlaşmaya vardıklarını belirtti. Mann, prosedürden başta Chelsea futbol kulübü olmak üzere Abramoviç'in mesleki kazançlarının etkilenmeyeceğini söyledi.

Eşinin 23 yaşındaki genç bir kızla ilişkisi olduğunu öğrenen karısı Irina, bunun ardından Jaws" ve "Bay Tazminat" diye anılan İngiltere'nin en acımasız avukatlarını tutan Irina, eşinin 11 milyar sterlinlik servetinin yarısına el koymak üzere boşanma davası açmıştı.

Aileye yakın bir kaynak, "Bu, bütün boşanma savaşlarını sona erdirecek boşanma davası olacak" dedi. Çifti yakından tanıyanlar, evliliklerinin zaten uzun süredir sallantıda olduğunu, Abramovich'in sevgilisi Daria ile ilişkisinin ortaya çıkmasının ise bardağı taşıran son damla olduğunu belirtiyorlar.

Abramoviç, geçen yıl İngiliz basınında çıkan eşine boşanma davası açtığı yönündeki haberleri yalanlamıştı.




aa
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 17:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?