22
Mayıs
2024
Çarşamba
MAGAZİN

Tatlıses: Sırtımdan vuruluyorum

"Bulamadım" adlı son albümünü birkaç hafta önce piyasaya süren İbrahim Tatlıses, Kelebek'in sorularını Seyrantepe'deki Tatlıses Kebap'ta yanıtladı. Yoğun iş temposu ve stres yüzünden yeniden sigaraya başladığını söyleyen ünlü türkücü, çevresinden eksik olmayan nankör insanlardan da dert yandı: "Türkiye'de sanatçı olmak çok zordur. En yakınındaki insan bile sana arkadan sallıyor! Hayatım boyunca o tür insanlarla uğraştım." 

Bir gün önce ellerime sarılan ertesi gün sırtımdan vuruyor


"Bulamadım" adlı son albümünü birkaç hafta önce piyasaya süren İbrahim Tatlıses, Kelebek’in sorularını Seyrantepe’deki Tatlıses Kebap’ta yanıtladı. Yoğun iş temposu ve stres yüzünden yeniden sigaraya başladığını söyleyen ünlü türkücü, çevresinden eksik olmayan nankör insanlardan da dert yandı: "Türkiye’de sanatçı olmak çok zordur. En yakınındaki insan bile sana arkadan sallıyor! Hayatım boyunca o tür insanlarla uğraştım."

Biraz kilo vermiş gibisiniz... Rejim mi yapıyorsunuz?

- Evet, rejim yapıyorum. Çünkü uzun zamandır kiloma dikkat ediyorum. Artık öyle her canımın istediğini yemiyorum. Spor yapmaya da başladım. Uykuma dikkat edeyim diyorum ama bir tek o olmuyor. Bu kadar sıkıntı ve işin arasında, günde ancak 4 saat uyuyabiliyorum.

Sıkıntı ve stres sizi uykunuzdan edecek kadar çok mu? Nelere sinirleniyorsunuz en çok?

- Ben normalde sinirli bir adam değilimdir. Ama bazen iyi niyetim suistimal ediliyor. İnsanlara İbrahim Tatlıses gibi davranmıyorum, yanımda çalıştırdığım adamın bile koluna giriyor, onunla sohbet ediyorum. Ben böyle davrandığım için, dükkanda havalandırma bozulsa bana soruyorlar. Ben patron olduğumu hissettirmiyorum, o insan da bunu kullanmaya çalışıyor.

Sigarayı bırakmıştınız, neden yine başladınız? Stres yüzünden mi?

- Başladım diyemem aslında ama insan bazen strese giriyor ve bir şeyler arıyor. İçmek istemesem de sıkıntıdan bazen tek tük içiyorum işte...

Sahne ile yetinmediniz, farklı iş alanlarına el attınız. Şimdi neler yapıyorsunuz, yeni projeler var mı?

- Türkiye’de sanatçı olmak çok zor. En yakınındaki insan bile sana arkadan sallıyor! Bunları anlatmaya gerek yok. Ben İbrahim Tatlıses olarak 500 kişiye ekmek veriyorum, yani bu insanlara para veremezsem onların hayatı zora girer. Sahneden aldığım parayla nasıl bakacağım onca insana? Başka işler de yapmak gerekiyor o yüzden... Ayrıca ben çalışkan biriyim, üreticiyim. Başarılı olmak benim için önemli... By Tatlısas gömlekleri artık dünyaya açıldı. Bu alanda başarılı oldum. Bunun yanı sıra 5 bin tane yırtık tişort sattım. Bunlar ilk beyaz olarak çıktı, şimdi farklı renklerini yapıyoruz. By Tatlıses gömleklerini de model ve aksesuvar olarak geliştiriyoruz. Bu gömlekler şu an İsrail, İran, Almanya, Suudi Arabistan gibi ülkelerde alıcı buluyor. Türkiye’de ise İstanbul başta olmak üzere çeşitli illere bayilikler verildi.

Yiyecek üzerine yeni bir yer açmayı düşünmüyor musunuz?

- Bir dönem bir mekan açtım ama buraya gelen bazı insanlar para ödemeden gidiyorlardı. Bu doğru bir şey değil. O zaman, yeni bir yer açıp kendimi niye sıkıntıya sokayım diye düşündüm. Neden açayım, millet gelsin de keyif yapsın diye mi? 50 ya da 100 kişi para vermeden masadan kalkıyor, bu rakama vurulduğunda büyük bir ciro ediyor. Sonuçta o kadar insan çalışıyor bu işyerlerinde, yazık değil mi emeğe? Böyle düşününce vazgeçtim, açmayacağım.

İşyerinizde nelere dikkat edersiniz?

- İşyerimde disiplin ve saygıya dikkat ederim. İşine saygılı olan insan bana da saygılı olur. Yanımda çalışanlar saygılı insanlardır. Hayatta kimsenin arkasından konuşmam ve o insan kim olursa olsun onu belden aşağı vurmam. Bana laf atan, benim için atıp tutan insanların eski yılları ve yaptıkları aklıma geldiği zaman üzülüyorum. Bu dünyada o kadar kötü niyetli insanla karşılaştım ki, bazen kimin doğru olduğunu bile anlayamıyorum.

Bu sözler, nankör insanlarla çok sık karşılaştığınız anlamına mı geliyor?

- Doğru, hayatım boyunca o tür insanlarla uğraştım. Dediğim gibi karşılaştığımızda ellerime sarılanlar, sonra arkamdan konuşuyor, beni sırtımdan vuruyorlar. Ama ben aynı şekilde karşılık vermem, "Allah’ından bulsun" derim.

n Yeni albümünüzün satışlarıyla ilgili polemikler çıktı...

- Ben sanatçıyım, bu ülkede albümlerim her zaman iyi satar. Bunun hesabını da kimseyle yapmam. Allah bana ses vermiş, halk beni seviyor. Benim "Ben kaç sattım, başkası kaç sattı" gibi düşüncelerim yoktur. Her albümüm gibi bu da 1-1,5 milyon satacaktır.

Şarkıları nasıl yazıyorsunuz, nelerden ilham alıyorsunuz?

- Şarkı bir anda ortaya çıkıyor. Ya sen bir şey yaşamışsındır ya da çevrenden biri... Hesap edemezsiniz ve o yaşananlar bir anda şarkı olur. Mesela "Aramam" şarkısını biri için yazmıştım. Dediğim gibi sözler bir anda geliyor, o an müziğini de hemen yapıyorum. Aklıma geldiği yerde de cep telefonuma okuyorum.

11 metrelik tekne aldı

Tekne aldığınızı duydum, doğru mu?

- Evet.... Benim kendim için yaptığım en iyi şey, insanların mutlu olduklarını görmek. Bunun için gece gündüz demeden çalışıyorum. Arada kendimi de şımartayım dedim ve bir tekne aldım.


Ne büyüklükte bir tekne bu?

- 11 metrelik bir tekne... Benim için farklı bir meşguliyet oldu. Zaten lükste gözüm yok, bana yeter.

Hanımlara karşı çok hassasım

Özel günlerde neler yaparsınız?

- O kadar çok özel gün var ki... Sevgililer Günü, Kadınlar Günü... Ben hanımlara karşı çok hassas bir insanım. Bunu yine sanatçılığıma, duygusal oluşuma bağlıyorum. Özel günlerde neler yaparım; çiçek gönderirim. Derya (Tuna) Hanım, Ayşegül (Yıldız) Hanım, Perihan (Savaş) Hanım gibi... Şu an kaç kişi, tam sayamadım. Benim için o insanlar ve anam çok özeldir. 


Demirhan HARARLI/Kelebek
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 14:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?