28
Mayıs
2024
Salı
MAGAZİN

Tecavüz sahnesini anlattı: Canım acıdı

Gösterime giren korku ve gerilim filmi "Gen"in başrol oyuncusu Doğa Rutkay, çok konuşulacak tecavüz sahnesini anlattı:

* Beni etkileyen, rolümün bana çok aykırı olmasıydı. Çok bıçaksırtı bir karakter... Kabul edilebilecek bir roldü. Bu role hayır demek saçma olurdu.

* Oyuncu olarak eğer bir şey söylüyorsam, iyi bir sebebim var. Ben boş yere ya da cahil cesaretiyle konuşmadım hiç bir zaman... Yaptığım işi, çektiğim sahneyi biliyorum. Sadece çok gerçekçi olmasını istedim. O sahneyi izleyen herkesin buna inanmasını istedim.

* Tecavüz sahnesi için hiç prova yapılmadı. Üzerine hiç konuşulmadı. Böyle sahneleri çok prova ettiğinizde ya da çok fazla konuştuğunuzda inandırıcılığını kaybeder. Tek planda çekildi, 6.5 dakikalık bir sahne... Gerçekten insanüstü iki oyunculuk performansı var. Kamera hareketi yok. Özel bir ışık yapıldı. Küçücük bir odaydı. Sadece görüntü yönetmeni, Togan ve iki oyuncu vardı.

* Sahneye o kadar çok konsantre oldum ki, sadece onu düşündüm. Fiziksel olarak çok zorlandım. Boğazım, kafam, dizlerimde ciddi hasarlar oldu. O anlamda canım yandı. Ama inandırıcı oldu. Vücudumu, sesimi serbest bıraktım. Çok doğal oldu.

gecce.com
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2006 Cuma 22:28:09
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 02:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?