16
Mayıs
2024
Perşembe
MAGAZİN

Televizyonun en iyileri

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin (RTGD) ödülleri açıklandı. Avrupa Yakası oyuncuları Engin Günaydın ve Peker Açıkalın ile Binbir Gece'den Bergüzar Korel, RTGD'nin 'TV Yıldızı' ödülünü kazandı.

Geçtiğimiz yayın döneminde izleyiciyle buluşan, Bekir Develi ve Onur Sakar'ın sunduğu 'Yola Düşenler' (Samanyolu) 'En İyi Haber Aktüel Programı' seçilirken, 'Öğlen Kuşağı'nda Oktay Aymelek'in sunduğu 'Yeşil Elma' (Samanyolu) ödüle layık görüldü. Diğer ödüller ve kazananlardan bazıları şöyle: 'Ana Haber' (Kanal D) 'Yılın Spor Programı'-Stadyum (TRT), 'Müzik-Eğlence'-Gölgeler (TRT), 'Yarışma'-Hadi Anlat Bakalım (TGRT), 'Kültür-Sanat'-Karalama Defteri (CNNTÜRK), 'Belgesel'-Osmanoğlu'nun Sürgünü (TRT), 'Hafta Sonu Haberleri' (Kanal 7)

RTGD'nin, 'TV Oskarları' çerçevesinde bazı dallarda verdiği özel ödüllerin sahipleri de belirlendi. Buna göre, Ergun Babahan ve Yılmaz Özdil'in ATV'de hazırlayıp sunduğu 'Son Baskı' ve Kral TV ödül almaya hak kazandı. Çeşitli radyoların ve programların da ödüllendirildiği listede 'Köprü-Star TV', 'Sıla-ATV', 'Acı Hayat-Show TV', 'Arka Sokaklar-Kanal D' ve 'Kınalı Kuzular-TRT', yerli televizyon dizileri olarak ödüle layık görüldü. Ödüller, RTGD Başkanı Kenan Macit'in düzenlediği basın toplantısında kamuoyuna duyuruldu. 25 kişiden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilen ödüller 22 Şubat Perşembe günü Ankara'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. Televizyon Servisi

aa
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2007 Çarşamba 10:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?